Здравните нарушения затварят 6 заведения за хранене във Фресно, докато проблемите не бъдат отстранени. Ето списъка

...
Магазин за чай boba в североизточната част на Фресно беше
Коментари Харесай

Магазин за чай boba в североизточната част на Фресно беше затворен от здравните инспектори на окръг Фресно в началото на юли за работа без разрешение и наличие на неразрешен вентилационен капак. Той остава затворен, докато тези проблеми не бъдат отстранени.

My Special Tea, на 8951 N. Cedar Ave., е един от шестте предприятия, които бяха напълно или частично затворени временно през юли след посещения на инспектори от Министерството на общественото здраве на окръг Фресно. Останалите пет оттогава бяха отворени отново след разрешаване на проблеми, вариращи от липса на топла вода до нашествия от вредители.

Проверка на 7 юли в магазина за чай установи, че операторът не е имал разрешение от окръжния здравен отдел. Инспекторът от окръжната служба за здравеопазване на околната среда също установи, че кухненски аспиратор е монтиран без разрешение. Докладът изисква бизнесът да има лицензиран изпълнител да премахне капака, преди да премине през проверка на плана.

Всеки от останалите пет бизнеса с нарушения от инспекциите през юли оттогава отвори отново:

В Гимназия Sunnyside в югоизточната част на Фресно, липсата на топла вода в две мивки доведе до затваряне след инспекционно посещение на 14 юли. Кафенето беше разрешено да отвори отново на 20 юли.

Ресторантът и пекарната в популярния Whole Foods Market в търговския център Fig Garden Village на авенюта Shaw and Palm в северозападната част на Фресно бяха временно затворени заедно с част от самият пазар, след като проверка на 14 юли разкри липса на топла вода в целия обект. След повторна инспекция тези зони бяха отворени отново на следващия ден.

Липсата на топла вода също затвори Genji Sushi, заведение за хранене, разположено в магазина Whole Foods, на 14 юли. Ресторантът отвори отново на следващия ден след проблема беше решен.

Инспекция от 20 юли на пазара за месо в Мичоакан, 508 N. Van Ness Ave. в центъра на Фресно, доведе до временно затваряне поради нашествие от вредители и подови мивки, които не се оттичаха правилно. След като тези проблеми бяха разрешени, на магазина беше разрешено да отвори отново на следващия ден, 21 юли.

В смесения магазин Fast N Esy #25, 7213 N. Ingram Ave. в северозападната част на Фресно, проверка на 21 юли констатира липса на топла вода на мивка с моп и на мивка с три отделения, което наложи частично затваряне на магазина. Водата също не се оттичаше правилно от мивката с три отделения. Магазинът получи разрешение да отвори отново по-късно същия ден.

Липсата на топла вода е едно от най-често срещаните нарушения, които инспекторите от Министерството на общественото здраве откриват, когато правят рутинните си посещения в ресторанти и други храни и питейни заведения. Топла вода с температура най-малко 120 градуса се счита за важна от инспекторите за безопасно измиване на тенджери, тигани, чинии и чаши, както и за служителите да мият ръцете си.

Нашествията от насекоми или паразити са друг вид нарушение, което може да доведе до незабавно затваряне на ресторанти или хранителни предприятия, когато бъдат наблюдавани от здравните инспектори на окръг Фресно. Сред другите сериозни опасения за безопасността на храните са хладилниците, които не поддържат храната достатъчно студена, или парните маси, които не поддържат храната достатъчно гореща, за да попречат на растежа на бактериите, или запушени мивки или канали, които причиняват натрупване на замърсена вода в кухните.

В повечето случаи, ако инспектор открие проблем, това е нещо, което може да бъде поправено на място – проблеми като наличието на достатъчно белина или дезинфектант във водата, използвана за избърсване на зоните за приготвяне на храна, поставяне на капаци обратно на контейнерите в хладилници, допълване на сапун, хартиени кърпи и тоалетна хартия в тоалетните или напомняне на служителите да мият ръцете си и да носят ръкавици и мрежи за коса.

Когато инспекторите посетят ресторант или друг бизнес за хранене, има е дълъг и подробен списък с повече от 50 неща, които привличат вниманието им. Те включват:

Дали мениджърът и всички служители имат необходимите сертификати за безопасност на храните или за боравене с храни.

Хигиена на отделните служители.

Начини за поддържане на студа храна при или под 41 градуса и гореща храна над 135 градуса.

Използване на подходяща стерилизация за плотове, маси, прибори и съдове за готвене.

Обща чистота.

Правилно отводняване на мивки и подови сифони.

Тоалетни, заредени с консумативи.

Дали бизнесът има съответния лиценз или разрешително.

Окръг Фресно извършва проверка на ресторантите доклади са публично достъпни на fresnohealthinspections.org, но някои от по-скорошните доклади от инспекции все още не са се появили на сайта.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР