Мафиотският бос Златомир Иванов – Златко Баретата, който е бивш

...
Мафиотският бос Златомир Иванов – Златко Баретата, който е бивш
Коментари Харесай

Златко Баретата завзема властта в Гурково по схемата „Братя Галеви“

Мафиотският необут Златомир Иванов – Златко Баретата, който е някогашен командос, а след това силов осигурител и главатар на софийския наркосиндикат „ Фирмата “, стои зад кандидатурата на Кънчо Папазов за кмет на община Гурково. Папазов е някогашен старшина, уволнен от Министерство на вътрешните работи след побой над прокурор.

 

Преди седмица Златко Баретата се появи със солидна свита охранители на площада в Гурково за откриването на предизборната акция на Кънчо Папазов, който е повдигнат от Българска социалистическа партия и подсилен от ГЕРБ, Политическа партия „ Възраждане “, „ ИТН “ и „ Социалдемократи “.

Златомир Иванов даже беше сниман да играе хоро, въпреки да има проблеми с десния си крайник, появили се след несполучливото нападение против него през 2013 година

 

Кандидатът на. Златко Баретата за кмет на Гурково Кънчо Папазов е някогашен служител на реда от Казанлък, дисциплинарно уволнен от Министерство на вътрешните работи преди повече от десетилетие след разработка на отдел „ Вътрешна сигурност “, която го е уличила в топли връзки с някогашния командос, както и поради нанесен побой от Папазов над прокурора от Казанлък Константин Банчев в нощен бар в града на розите.

 

Твърди се, че грубо пребитият от сегашния претендент за кмет на Гурково Папазов прокурор Банчев е разследвал незаконната активност на организацията на Златомир Иванов и трафик на дрога и цигари, реализиран с тирове и микробуси, влизащи в България от Турция и продължаващи към Централна Европа.

 

„ Първите подозрения, че Златко Баретата приготвя превръщането на община Гурково в свое феодално царство, повтаряйки тогавашната скица на сътрудниците си от отряда на баретите Братя Галеви в Дупница, изникнаха още тази пролет, когато Кънчо Папазов изненадващо се снабди с адресна регистрация в Гурково и отвори магазин в града. Папазов постоянно е живял в Казанлък, идвал е в Гурково единствено с цел да гуляе в ловното стопанство на Златомир Иванов и да ловува дружно с него и свитата му “, споделят жителите на Гурково.

 

Местните си спомнят, че при един от ловните излети на Кънчо Папазов в землището на

Мъглиж, той прострелял в региона над глезена на десния крайник авджията Д. Р. Криминалният сюжет от есента на 2009 година обаче е изкаран като „ несъзнателна нерешителност “ и актуалният претендент властник на община Гурково се разминава единствено с административна санкция, постановена му от съда в Казанлък.

 

Община Гурково, ситуирана в източния завършек на Розовата котловина сред Стара планина и Средна гора, е ръководена от кмета Мариан Цонев, подсилен от Движение за права и свободи. На идните локални избори обаче против Цонов играят няколко партии, издигнали свои претенденти, като общата цел е Кънчо Папазов да бъде добутан до балотаж, а след това посредством гангстерски напън властта да премине в ръцете на доближения до Златко Баретата някогашен служител на реда и сегашен транспортен необут.

 

Кънчо Папазов от години ръководи сдружението „ Топалов транс “, за което от дълго време се мълви, че е част от фалиращата икономическа империя на Златомир Иванов – Баретата. Преди години въпросната компания беше разследвана от Национална агенция за приходите като част от скица за контрабанда на горива, дирижирана от Златомир Иванов и тогавашния му доближен Росен Драгнев – Капитана. Впоследствие Росен Капитана беше задържан за пране на пари, а оперативна информация в Министерство на вътрешните работи сочеше, че той е поръчал несполучливия атентат против Златомир Иванов пред Съдебната палата през януари 2013 година

 

 

Проверка в Службата по вписванията в София откри, че къщата на Златко Баретата в столичния кв. „ Драгалевци “ е запорирана и дадена на ЧСИ. Това подхранва мълвата, че сдобилият се с неоправдателна присъда като главатар на дрогата в София някогашен командос се е прицелил във властта в Гурково с желание да навлезе стремително в бизнеса с контрабанда на дървен материал, изсечен незаконно от Средна гора и изнесен към Гърция и Турция.

 

Част от икономическия кръг на Златомир Иванов и кандидат-кмета на Гурково Кънчо Папазов е и босът на сдружението „ Булметал “ Кольо Атанасов. Интересен подробност е, че общите доходи на компаниите „ Топалов превоз “ и „ Булметал “ за отминалата 2022 година са зашеметяващите 82,5 милиона лв., до момента в който заявените облаги на двете сдружения са надлежно 67 000 лева за „ Топалов превоз “ и 44 000  лева за „ Булметал “. Въпреки подозренията за укриване на налози, пране на пари и данни за съпричастност към бизнес орбитата на Златомир Иванов, ревизорите от Национална агенция за приходите и инспекторите на КЛКОНПИ не са проверявали компаниите.

 

„ Още през есента на 2021 година управляващите в Турция постановиха възбрана за осъществяване на импорт на „ Топалов превоз " поради подозрения за контрабанда, само че следствието на сдружението на кандидат-кмета на Гурково Кънчо Папазов в България беше стопирано от Агенция „ Митници “ и Икономическа полиция “, разкрива източник.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com  

Тагове: Кънчо Папазов Златомир Иванов – Баретата Златко Баретата Златомир Иванов Константин Банчев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР