MAE SOT, Тайланд (AP) — Външният министър на Тайланд в

...
MAE SOT, Тайланд (AP) — Външният министър на Тайланд в
Коментари Харесай

Тайландският външен министър призова армията на Мианмар да избягва насилствена атака срещу граничния град, която нейната армия загуби

MAE SOT, Тайланд (AP) — Външният министър на Тайланд в петък сподели, че е призовал военните управляващи на Мианмар да не реагират със принуждение на загубата на армията му значим граничен търговски град за съперниците си и че до момента изглеждаше, че упражняват въздържаност.

Парнпри Бахида-Нукара приказва по време на посещаване в Мае Сот, който се намира тъкмо от другата страна на река от Myawaddy в Мианмар, където армейските войски напуснаха последната си отбранителна позиция рано в четвъртък.

Прибързаното им бягство отстъпи виртуалния надзор над оживения търговски град на партизаните от етническия Национален съюз на Карен и неговите съдружници, в това число членове на продемократичните Сили за отбрана на народа.

Някога могъщите въоръжени сили на Мианмар претърпяха поредност от невиждани провали от предишния октомври, губейки елементи от територия, в това число гранични постове, както от етнически бойци, по този начин и от партизански отряди. Цивилните се подвигнаха на оръжие, откакто генералите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР