Мадона покори Рио де Жанейро с исторически концерт за близо

...
Мадона покори Рио де Жанейро с исторически концерт за близо
Коментари Харесай

Над милион и половина зрители пяха с Мадона на грандиозния ѝ концерт в Рио

Мадона покори Рио де Жанейро с " исторически " концерт за близо 1,6 милиона души, като трансформира фамозния плаж Копакабана в гигантска сцена, оповестиха Агенция Франс Прес, Асошиейтед прес и Ройтерс.

 

Безплатният концерт бе последният от международното ѝ турне The Celebration Tour, което стартира през октомври предходната година в Лондон.

Изпълнителката, известна като " кралицата на поп музиката ", откри шоуто на Копакабана с шлагера си от 1998 година Nothing Really Matters. Публиката на плажа ѝ отвърна с възгласи и овации. Стотици следиха спектакъла от прозорци и балкони на жилища и хотели по крайбрежната алея. Хеликоптери и дронове прелитаха над гигантската сцена.


" Тук сме на най-красивото място на света ", обърна се Мадона към публиката. " Това място е магическо ", добави тя, сочейки към океана, планините и статуята на Христос Спасител на хълма над бразилския град.

 

Градската администрация на Рио прекара последните няколко дни в трескава подготовка за огромния концерт. От градската администрация чакаха към 1,5 милиона души аудитория на плажа, съвсем 10 пъти повече от рекордната аудитория на концерт на Мадона през 1987 година в Париж, когато се събраха 130 000 души. Официалният уебсайт на изпълнителката дефинира шоуто като най-мащабното в четиридесетгодишната ѝ кариера.

 

В дните преди концерта фенове се тълпяха към хотел " Копакабана Палас ", където Мадона е отседнала, с вярата да я зърнат най-малко за малко. Вчера по обед пред входа на хотела се бе струпала голяма група от фенове. Преди това те танцуваха там, до момента в който се правиха проби на озвучителната техника за концерта.

 

Знамена с името на певицата на фона на именития плаж се вееха от балконите и прозорците по крайбрежната улица. Търговци продаваха тематични фланелки. " Откакто Мадона дойде, пристигам тук всеки ден, облечена по този начин, с цел да поздравявам с добре пристигнала моя кумир, моята дива, моята поп кралица ", сподели пред Асошиейтед прес 69-годишната Розмари де Оливейра Борер, която носи сутиен с конусовидни чашки, емблематичен тоалет на Мадона, и черна шапка. Оливейра Борер е пенсионирана държавна служителка, която живее наоколо. " Ще бъде незабравимо шоу тук, на Копакабана ".

 

Общо 18 кули с тонколони бяха ситуирани по продължение на плажа, с цел да се подсигурява, че всички фенове на Мадона ще чуват добре концерта. Двучасовото ѝ шоу стартира в 22:37 часа локално време, с съвсем 50-минутно забавяне.

 

Това е неповторим късмет да забележим Мадона, кой знае по кое време ще пристигна отново, сподели 53-годишният Алесандро Аугусто, пропътувал близо 2500 километра от родното си място до Рио за концерта.

 

Бразилските поп актьори Анита и Пабло Витар, както и млади музиканти от школи по самба, участваха в шоуто. Над 3000 служители на реда бяха ситуирани в региона на концерта, където Род Стюарт и " Ролинг стоунс " също са привличали милионна аудитория. Властите използваха тактика за преодоляване на тълпи, прилагана всекидневно за новогодишните тържества навън в Рио, заяви Ройтерс.

 

Специално внимание се обръща на здравето на посетителите в горещи дни, откакто млада бразилка умря от жега и безсилие на концерт на Тейлър Суифт предходната година. Градските управляващи оповестиха, че са вложили близо четири милиона щатски $ в организацията на концерта, а останалите средства са от частни спонсори. Очакванията са приходите в стопанската система на Рио от концерта да са към 60 милиона щатски $.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР