Любимият крем Ванилия с уникална презентация - как да му

...
Любимият крем Ванилия с уникална презентация - как да му
Коментари Харесай

Ретро крем ванилия

Любимият крем Ванилия с неповторима презентация - по какъв начин да му устоиш, откакто е толкоз апетитен и наподобява по този метод

Необходими Продукти

● прясно мляко - 500 мл
● захар - 3 с.л. или на усет + 1 с.л. за белтъците
● яйца - 2 приблизително огромни, домашни
● ванилия - ½ ч.л.
● царевично нишесте - 3 с.л. натурално, 35 г /пълни, само че без връх/
● масло - 1 с.л. цялостна

За крокана


● орехи - 1 к.ч.
● захар - 3 с.л.

Начин на подготвяне

За този типичен крем пудинг от млякото отделих 100 мл, които сложих в подобаващ съд, прибавих двата жълтъка и нишестето и с кухненска бъркалка разбърках до изцяло гладка примес.

Останалото мляко сложих в дребна тенджера, прибавих захарта и сложих на котлона, с цел да заври.

Когато това се случи, реалокирах от котлона и на тънка струйка, при непрестанно безредие прибавих първата примес и ванилията.

Върнах на котлона, понижих степента от 6 на 5 и варих, като не спирах да разбърниквам, до момента в който завря и се сгъсти. Не би трябвало да стои още доста на котлона, тъй като може елементарно за загори.

Отстраних от него и прибавих маслото. Разбърках, до момента в който бе усвоено. Оставих по този начин крем Ванилия към 8-10 минути, с цел да се охлади леко, като понякога разбърквах.

През това време в изцяло изсъхнал съд разруших белтъците, като щом започнаха да се сгъстяват, прибавих лъжицата захар и продължих да разрушавам, до момента в който се трансфораха в гъст сняг.

Внимателно започнах да го прибавям към леко охладения, само че още топъл ретро крем ванилия, до момента в който сместа стана въздушна и гладка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР