Любимата ни френска селска торта в кето вариант - без

...
Любимата ни френска селска торта в кето вариант - без
Коментари Харесай

Кето френска селска торта

Любимата ни френска селска торта в кето вид - без въглехидрати и скрупули по отношение на нейното изяждене

Необходими Продукти

Продукти за 1 блат


● яйца - 1 бр. L размер
● краве масло - 30 г, меко
● заквасена сметана - 30 г
● подсладител на усет - 30 г /стевия с еритритол/
● смлени орехи - 30 г
● бадемово брашно - 30 г
● бакпулвер - 1/2 ч.л.

за крема


● течна сметана - 250 г, 30% неподсладена
● крема сирене - 250 г
● подсладител - 70 г /стевия с еритритол/

За сладкото


● къпини - към 100 г /използвах замразени/
● орехи - смлени, за поръсване

Начин на подготвяне

За тортата върша 4 блата, като до момента в който се пече единият, върша сместа за другия. Ползвам едни и същи купи, а бъркалките на миксера единствено забърсвам с кухненска хартия. Използвам тава с размери 20 см. Предварително си режа 4 кръга хартия за печене. Хартията мажа с малко масло.

Използвам стевия за десерти и еритритол на прахуляк, които са 1:1 със захарта.

Белтъкът и жълтъкът се разделят в две купи. Към жълтъка се прибавят останалите съставки и всичко се разрушава. Белтъкът се разрушава на сняг. След това се прибавя към другата примес и всичко се обърква с шпатула. Сместа се разпределя в тавата. Накрая блъскам тавата в плота няколко пъти, с цел да може сместа да се разпредели хубаво.

За по-лесно първо разрушавам белтъка и след това незабавно другата примес. Така не ми се постанова да шетам бъркалките на миксера. А преди да почна идващия блат, забърсвам бъркалките с кухненска хартия.

Включвам фрайъра да загрее на стратегия bake - 170 градуса. Пека първо блата с тавата за 7 минути. След това изваждам блата от тавата, от горната страна поставям друго парче хартия. Обръщам блата и махам хартията, с която се е пекъл. Слагам обърнатия блат с хартията да се пече още 4 минути. През това време систематизирам сместа за идващия блат в тавата.

Може да изпечете блатовете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 13 минути. Наглеждайте, тъй като остарялата ми фурна беше газова и печеше друго.

Приготвяне на крема:

Разбивате първо сметаната на гъст крем, след това прибавяте крема сиренето и подсладителя. Пак разбивате, до момента в който се сгъсти.

Размразих къпините и ги намачках с вилица.

Редене на тортата:

Редите блат, крем, малко от намачканите плодове. На последния блат сложих единствено крем и поръсих с орехи от горната страна и френската селска торта е подготвена.

Инфо: Вкусни предписания с Валерия

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР