Любимата на всички торта Гараш, но с една приятна орехова

...
Любимата на всички торта Гараш, но с една приятна орехова
Коментари Харесай

Гараш торта с орехи

Любимата на всички торта Гараш, само че с една приятна орехова нотка

Необходими Продукти

За блатовете


● белтъци - 7 бр.
● пудра захар - 250 г
● орехи - 250 г смлени

За крема


● жълтъци - 7 бр.
● пудра захар - 250 г
● масло - 250 г
● изсъхнало мляко - 50 г
● какао - 4 с.л.
● ванилия - 2 бр.
● шоколад - 200 г
● орехи - смлени за поръсване

Начин на подготвяне

Най-напред с миксер се разрушават белтъците. Бият се до момента в който станат на сняг. Постепенно към тях и при непрестанно безредие се прибавя и пудрата захар. Трябва да стане примес, наподобяваща тази за целувки. След това се прибавят и орехите, като към този момент се разбърква с дървена лъжица. Получената примес се разделя на 4 елементи, от които се изпичат блатовете.

Покриваме дъното на тава с хартия за печене. С помощта на лъжица разстиламе първата част и изпичаме блата. Пече се до момента в който покафенее. Изваждаме блата и го оставяме встрани до момента в който изстине. Така вършим и с останалите елементи от сместа. Ще се получат 4 блата.

Когато блатовете се изпекат, се пристъпва към приготвянето на крема. За задачата първо хубаво с миксер се разрушават жълтъците дружно с мекото масло. Добавя се пудрата захар и още веднъж се разрушава. След това се прибавят и останалите съставки за крема.

Когато всичко е готово може да се пристъпи към реденето на тортата. Внимателно се отстранява хартията за печене от към този момент изстиналите блатове. Трябва да се внимава, с цел да не се разчупи някой от блатовете.

Поставяме блата в паница за торти. Върху него изсипваме част от готовия крем. Така се реди до момента в който не наредим всичките 4 блата. Най-отгоре би трябвало да се приключи със последната част от крема, като се намазва и в профил. Тортата се прибира в хладилника, с цел да стегне.

Когато тортата е стегнала, разтопяваме шоколада на водна баня. С него заливаме шоколадовата торта, а с натрошените орехи поръсваме хубаво от горната страна и в профил.

Отново оставяме в хладилника, с цел да стегне. Приятен вкус! Гараш тортата с орехи е страхотна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР