Любимата френска селска торта на вашето вниманиеНеобходими Продукти● За блатовете●

...
Любимата френска селска торта на вашето вниманиеНеобходими Продукти● За блатовете●
Коментари Харесай

Френска селска торта с боровинково сладко

Любимата френска селска торта на вашето внимание

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 1 брой
● прясно мляко - 200 мл
● захар - 2/3 ч.ч.
● масло - 50 г
● мед - 2 с.л.
● сода за самун - 2 ч.л.
● брашно - 2 2/3 ч.ч.

За крема


● заквасена сметана - 1 кг
● захар - 1 ч.ч.
● сладко от боровинки - 1/3 ч.ч.
● орехи - 1/2 ч.ч.
● орехи - няколко бисквити (смлени)

Начин на подготвяне

Яйцата и млякото би трябвало да са на стайна температура, а маслото би трябвало да е меко.

Разбивам благодарение на миксер или тел за разтрошаване маслото, захарта и яйцето, прибавям прясното мляко, а по-късно меда и хлебната сода. След това изсипвам сместа в съд и го поставям на котлона да заври.

Сместа би трябвало да поври на спокоен огън към 15 минути, до момента в който се посгъсти и придобие леко златист цвят. Към поизстиналата примес прибавям брашното и омесвам тесто, което деля на 5 топки.

Разточвам всяка топка на тъничък кръговиден блат, като не се притеснявате, в случай че блатът няма съвършена форма, тъй като може да го оформите незабавно след изпичането му.

В огромна тава, най-добре в тавата на фурната, слагам хартия за печене, върху която слагам блата. Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути.

След като извадих блата от фурната, до момента в който още е топъл го изрязах в кръгла форма. Това ще помогне да бъдат блатовете идентични, а готовата орехова торта - добре завършена.

Блатът би трябвало да се изреже и оформи до момента в който е напълно топъл, тъй като когато изстине става корав и не може да бъде изрязан. По същия метод разточих, изпекох и оформих всички блатове. Оставих блатовете да изстинат добре.

Кремът за тортата подготвих, като разбърках добре с вилица заквасената сметана и захарта.

Сглобих тортата, като върху блата сложих от крема, след което напръсках с 2-3 чаени лъжици от сладкото от боровинки. Сложих втория блат и намазах с крем, още веднъж поръсих със сладко от боровинки.

Повторих процедурата, до момента в който блатовете и кремът свършат. Отгоре поръсих френската селска торта с натрошени бисквитки орео, смлените орехи и оставих в хладилника за 3-4 часа, с цел да могат блатовете да се напоят добре.

Френската селска торта с боровинково сладко е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР