Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи,

...
Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи,
Коментари Харесай

Пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една същинска детонация от усети за вашето небце!

Необходими Продукти

● сладки картофи - 10 на бр.
● кашкавалена извара - 300 г
● розови домати - 4 зрели
● краве масло - 1 пакетче
● копър - 2 стръка свеж
● черен пипер
● червен пипер
● чесън - 3 скилидки
● гауда - 50 г кашкавал

Начин на подготвяне

Представям ви една обичана пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една същинска детонация от усети за вашето небце! Нежна извара, благоуханен копър, апетитен домат и лют чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.

Пригответе ги и ще си оближете пръстите!

Сваряваме сладките картофи в огромна тенджера с подсолена вода на котлона за към 20-30 минути или до момента в който омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.

Натрошаваме изварата в приблизително огромна купа, прибавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, до момента в който придобие еднороден тип.

След като картофите се сварят, ги смъкваме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче от горната страна, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите щедро.

Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал ''Гауда'' и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Запичаме сладките картофи в авансово загрята фурна на 180°C за към 15-20 минути, или до момента в който кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, до момента в който са топли. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР