Лято, жега и неприятни жълти петна по подмишниците на любимата

...
Лято, жега и неприятни жълти петна по подмишниците на любимата
Коментари Харесай

Как да премахнете петна от пот от бяла блуза: 7 сигурни начина

Лято, горещина и неприятни жълти петна по подмишниците на обичаната блуза. Винаги, обаче може да имате нещо ново, което да ви стане обичано

Но, за какво да се разделяте с тази толкоз комфортна и красива блуза, преди да сте пробвали да я спасите?

Петната от пот върху обичаната блуза, както и върху други облекла, в действителност не са петна от пот. Неприятното жълто оцветяване остава вследствие на взаимоотношението на антиперспирантите, които съдържат алуминий , с тялото. Между другото, лекарите загатват, че дезодорантите с алуминий не са най-полезното нещо, само че без този микроелемент антиперспирантът ще бъде неефикасен.

При пране в пералня, даже при най-висока температура, тези петна по някаква причина остават на мястото си. Завинаги ли? Не. Оказва се, че има способи да съживите обичаното си бяло нещо, било то блуза, риза или потник. И за това нямате потребност от скъпи избелващи средства. Достатъчни са нормалните неща, които към този момент имате в кухнята си.

Сапунът за пране, водородният прекис, содата, оцетът и солта правят отлична работа с пожълтяването на тъканите. Ето какво и по какъв начин да смесите, с цел да върнете живота на бялата риза.

7 сигурни метода

Метод 1

Вашият главен асистент е сапунът. Обикновен сапун за пране. Въпреки не доста приятния си мирис и подозрителен цвят, той съвършено ще се оправи със следите от пот. Необходимо е да накиснете дрехата в сапунена вода и след 15 минути да я изперете както нормално. Петната ще изчезнат пред очите ви, само че единствено в случай че са пресни.

Метод 2

Следният състав е не по-малко ефикасен: три супени лъжици течен сапун се смесват със сода и сол – по една супена лъжица. Нанесете сместа върху петното, задръжте за половин час и по-късно изперете както нормално.

Метод 3

Друг вид е сода бикарбонат с вода. Разреждате содата с вода, тъй че да се получи каша, намазвате петното със сместа, изчаквате 15 минути и изпращате дрехата за пране.

Метод 4

Взимате водороден прекис, изсипвате го в пръскачка за цветя или всяка друга бутилка със спрей. Пръскате жълтите петна и оставяте дрехата да се накисне за 15 минути. След пране ще бъде като нова.

Метод 5

Ако петното е остаряло, можете да употребявате бензин или амоняк. С тях би трябвало да избършете петната, след което да изплакнете облеклата в топла вода със сапун.

Метод 6

Солта оказва помощ за унищожаване на петна от пот. За да извършите това, би трябвало да приготвите разтвор – разтворете супена лъжица сол в супена лъжица вода. Навлажнете памучен тампон и избършете пожълтялото място. След това изплакнете предмета в топла вода. Методът е подобаващ и за облекла от вълна и коприна.

Метод 7

Пускаме тежка артилерия. Първо, разреждате оцет в топла вода в съответствие едно към две. Накисвате ризата в този разтвор за най-малко 20 минути. След това смесвате половин чаша сода с една супена лъжица сол и една супена лъжица водороден прекис. Всичко това би трябвало да стане гъста паста. Изваждате ризата от оцета, изцеждате я и намазвате подмишниците със содена паста. Оставяте за още 20 минути. След това изтръсквате непотребната сода от тъканта и слагате в пералня, с цел да се изпере още един път.

Инфо: lifehacker.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР