Лусиано Дардери беше извън топ 150 преди началото на миналия

...
Лусиано Дардери беше извън топ 150 преди началото на миналия
Коментари Харесай

Изненадите в Мадрид започнаха: Монфис беше отстранен от играч без нито една победа на Мастърс

Лусиано Дардери беше отвън топ 150 преди началото на предишния сезон, само че от този момент насам 22-годишният тенисист отбелязва незабравим напредък и все още заема своята рекордна 60-та позиция в международната класация. Младият италианец потвърди, че се усеща извънредно удобно на алената настилка, като завоюва дебютната си ATP купа, триумфирайки на надпреварата в Кордоба и това му оказа помощ да дебютира в шампионат от сериите " Мастърс ", единствено че беше надигран от Денис Шаповалов още на старта в Маями.

Днес обаче Дардери се оправи надалеч по-успешно при втория си късмет, който пристигна на неговата обичано тенис покритие и съумя да в профил Гаел Монфис на старта в Мадрид. По-нискоранкираният тенисист доминираше от началото до края на дуела си с някогашния номер 6. Младокът загуби единствено един път подаването си в хода на срещата и взе над 80 % от разиграните точки на първия си сервис, с цел да запише дебютен триумф на това равнище и във втория кръг ще има опция да се изправи против 12-ия подложен - Тейлър Фриц.

Сблъсъкът стартира доста изненадващо, защото Монфис позволи поврат в откриващия си сервис гейм, макар че водеше с 40:0 в точките. Световният номер 60 не спря дотук и доста скоро осъществя нов брейк, с цел да поведе с 4:1, само че ветеранът се окопити и върна единия от пробивите си закъснение.

Наглед 37-годишният тенисист към този момент стоеше надалеч по-добре на корта и печелеше множеството дълги разигравания, само че доста бързо загуби импулса в играта си и скоро Дардери имаше преднина в сетовете.

Серията на италианеца продължи и във втората част, където " Ла Монф " изглеждаше извънредно отпаднал и действаше на доста мудни обороти, което разреши на 22-годишния състезател да се откъсне напред с 4:0 и оттова насетне за него не представляваше проблем да докара мача до сполучлива за себе си развръзка.

Maiden Masters 1000 win
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР