Луис Диас започна за Ливърпул часове след като отвлеченият му

...
Луис Диас започна за Ливърпул часове след като отвлеченият му
Коментари Харесай

Ливърпул губи с 3-2 от Тулуза, Уест Хем и Марсилия са начело в своите групи

Луис Диас стартира за Ливърпул часове откакто отвлеченият му татко беше освободен, само че загуби с 3-2 от Тулуза в четвъртък, до момента в който Уест Хям подсигурява, че имат европейски футбол през 2024 година и напредък на Леверкузен.

Зашеметяващото отчаяние във Франция пристигна с помощта на головете на Арон Донъм, Тийс Далинга и Франк Магри, когато Ливърпул потъна до първото си проваляне в Лига Европа тази акция.

Мачът обаче не беше без несъгласия с намесата на VAR изключват изравнителен гол надълбоко в добавеното време от Джарел Куанса.

„ Беше изцяло справедливо да загубим, тъй като те завоюваха съвсем всички решаващи провокации, борби “, сподели шефът на Ливърпул Юрген Клоп, откакто неговият тим пропусна шанса да означи място във етапа на елиминациите.

Тулуза към този момент има седем точки, две зад клуба от Висшата лига и три пред третия St Gilloise в група E.

След 36 минути до края Донъм се нахвърли против Костас Цимикас и го ограби от притежанието на топката, преди да го вкара посредством отклонение, с цел да даде преднина на Тулуза на почивката.

Бъдещите домакини получиха секунда, когато Далинга тъч в наказателното поле и проби около Каоимхин Келехер в 58-та минута.

Ан автогол на Кристиан Касерес в 73-та минута даде избавителен пояс на Ливърпул, само че домакините, притискани от оживената домакинска аудитория, отвърнаха неотложно.

Три минути по-късно Келехер не можа да удържи мощно центриране и Магри беше разполагаем, с цел да възвърне Буфер от два гола на Тулуза.

Диого Жота, вместо Диас, вкара втори гол за Ливърпул в 89-ата минута.

Домакините съумяха да видят края на мача, с цел да завоюват скъпите три точки, само че не и преди изравняването седем минути след добавеното време от Куансах бе изключен след видео обзор за отсъдена игра с ръка доста по-рано в подготовката.

Пътуването на Уест Хем продължава

Миналогодишният победител в Лига на конференциите Европа Уест Хем отстъпи Олимпиакос с гол на Лукас Пакета в 73-та минута е разликата сред двете страни.

„ Наистина съм удовлетворен, че постигнахме резултата. Не играхме толкоз добре, колкото бихме желали, само че Олимпиакос е порядъчен тим, " сподели мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс пред TNT Sports.

Победата ги издига отпред в група А и с девет точки те са сигурни, или Лига Европа, или Лига на конференциите на Европа през новата година.

Виляреал победи Макаби Хайфа с 2-0 в Ларнака, Кипър, като мачът беше изместен заради спора Израел-Хамас.

Рен завоюва с 3-1 против Гръцкият Панатинайкос, до момента в който сънародникът му от Франция Марсилия излязоха отпред в група B с победа с 2-0 над AEK Атина.

В група B Брайтън направи огромна крачка към резервирането на мястото си в директните елиминации с комфортно 2- 0 победа като посетител на Аякс.

Голове от двете страни на почивката на Ансу Фати и Симон Адингра донесоха на Чайките известна победа на домашния терен на европейските кралски особи.

Отборът от Висшата лига към този момент има седем точки и има три преднина на АЕК Атина на трето място.

Рейнджърс завоюва значими три точки над Спарта Прага с победа вкъщи с 2-1 с помощта на Данило и Тод Кантуел.

Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен приключи квалификациите за етапа на елиминациите с победа с 1-0 в Баку против противника от група H Карабах.

Дузпа на Виктор Бонифас в четвъртата минута на спомагателното време на второто полувреме беше задоволителна, с цел да донесе на тима на Шаби Алонсо четвърта победа от четири.

Заедно с Аталанта, който завоюваха с 1-0 против Щурм Грац, Леверкузен си осигуриха място в идващия стадий на конкуренцията, гарантирайки, че ще стигнат най-малко до елиминационния кръг на плейофите.

Славия уволни Рим

The втората най-голяма изненада за вечерта пристигна в Прага, когато Славия Прага победи Рома на Жозе Моуриньо с 2-0, с цел да изпревари италианците преди всичко в група G.

„ Не мога да обясня това. Самият аз не знам ", сподели Моуриньо. „ Ще бъда почтен – Славия заслужаваше да завоюва, а Рома заслужаваше да загуби. "

Удари на Вацлав Юрецка в 50-ата минута и Лукас Масопуст 16 минути преди края нанесе първото проваляне на Рома през акцията и изкачи Славия преди всичко с девет точки, изравнени с гостите.

В другия мач от групата швейцарският Сервет победи Шериф Тираспол с 2-1 с помощта на дузпа в 92-ата минута на Крис Бедия.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР