Ловът е любимо хоби на мнозина, а при други дори

...
Ловът е любимо хоби на мнозина, а при други дори
Коментари Харесай

Как да се подготвим за ловен излет: Пълно ръководство за начинаещи ловци

Ловът е обичано занимание на мнозина, а при други даже е професионално занятие. Ловците би трябвало да имат освен предварителна подготовка за дългочасов престой в природата, само че и огромен набор от нужни такъми, които да подсигуряват триумфа на задачата, сигурността и комфорта им от самото начало.

Ако сте начинаещи и желаете да се впуснете в това вълнуващо премеждие измежду природата, би трябвало да се запознаете с някои особености, които да ви приготвят за ловния излет. Научете повече по тематиката от екипа на онлайн магазин Заримекс .

Запознайте се с всички законови разпореждания

Ловът е следен спорт, при който има открити законови разпореждания, правила и правила. Ако сте начинаещи, най-вероятно не сте осведомени с тях и занапред ще ви се наложи това, още преди първия излет. Сред най-важните неща, които би трябвало да знаете са:

1. Правила за самостоятелно и групово ловуване

Разрешително за самостоятелен лов се издава за период от месец, като след приключването му, би трябвало да се впише броя на отстреляния дивеч. При груповото ловуване, имената на ловците се вписват от ръководителя, както и членските карти и серийния номер на билета, след изработен инструктаж.

2. Необходими документи и разрешителни за лов

За да отидете на излет, би трябвало да имате позволение за потребление на оръжие, годен ловджийски билет и членска карта.

3. Ловен интервал за съответните типове животни

По време на вашия излет може да преследвате наедрял, малък дивеч и хищници. За всеки от типовете има съответен интервал, който би трябвало да се съблюдава. Той е съгласуван с размножителните интервали и други фактори. Докато хищници, като вълците, могат да бъдат отстрелвани целогодишно, други, като сърни, могат едвам от 1 септември до 30 октомври.

Това са някои от особеностите, които би трябвало да вземете поради, когато желаете да се занимавате с този спорт.

Избор на уместно облекло за лов

Ловното облекло е измежду най-важните неща, които би трябвало да вземете поради по време на излет.

Сезонност

На първо място то би трябвало да дава отговор на потребностите за съответния сезон – в случай че е зима, би трябвало да подсигурява отлична топлоизолация, а през другото време – водоустойчивост и ветроустойчивост. За задачата е целесъобразно начинаещите да потърсят съвет по отношение на избора на екипировка, както и да се доверят на одобрени производители.

Видове облекла за лов

На второ място стои изборът на облекла. Онлайн ще откриете огромно многообразие от модели, споделят от онлайн магазин Zarimex.eu – якета, панталони, блузи, полари, тениски, термо долни дрехи, облекла с нагряване.

Обувки  

Не забравяйте да обърнете внимание на типа на обувките. Ще откриете многообразие от туристически, тактически, ежедневни, ловни, обувки за сафари, както и ботуши. Съобразете изискванията на природата и сезона, през който ще ловувате.

Аксесоари

По време на лов наложително би трябвало да си подсигурите и набор от нужни аксесоари, като дъждобрани, шапки, колани, ръкавици и даже маски при нужда от оптимално прикритие.

Оборудване

Важна част от подготовката за излета включва избор на ловно оръжие, муниции, аксесоари и съоръжение. Гладкоцевните пушки са едни от най-популярните разновидности за начинаещи и напреднали, тъй като обезпечават точни изстрели и са по-лесни за поддръжка.

Безопасност и сигурност по време на лов

Много е значимо, в случай че до този миг не сте предприемали ловджийски излет, да се допитате до по-запознати в региона, които имат опит, по отношение на сигурността по време на ловуване.

Важно е да съобразите метеорологичните условия и сезонността при избор на екипировка и аксесоари, вида на ловуване – дали е самостоятелно или групово, съществуване на маскировъчна багра и други спомагателни особености.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР