ЛОНГ АН, Виетнам (AP) — Има едно нещо, което отличава

...
ЛОНГ АН, Виетнам (AP) — Има едно нещо, което отличава
Коментари Харесай

Във Виетнам фермерите намаляват емисиите на метан, като променят начина, по който отглеждат ориз

ЛОНГ АН, Виетнам (AP) — Има едно нещо, което отличава оризовите полета на 60-годишния Во Ван Ван от мозайката от хиляди други изумрудени полета в провинция Лонг Ан в делтата на река Меконг в южен Виетнам: не е изцяло наводнена.

Това и гигантският дрон, чийто обсег на крилата е сходен на този на орел, пъхтящ високо от горната страна, до момента в който сипва органически тор върху високите до коленете оризови разсад, които се издигат изпод.

Използването на по-малко вода и потреблението на дрон за торене са нови техники, които Ван пробва и Виетнам се надява да помогне за разрешаването на парадокса в основата на развъждането на ориз: фината просвета не е просто уязвима от изменението на климата, само че също способства неповторимо за това.

Оризът би трябвало да се отглежда настрана от другите култури, а разсадът би трябвало да се засажда самостоятелно в наводнени полета; тежка, мръсна работа, изискваща доста труд и вода, която генерира доста метан, мощен затоплящ планетата газ, който може да улови повече о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР