Лондон обяви схема за удължаване с 18 месеца на визите

...
Лондон обяви схема за удължаване с 18 месеца на визите
Коментари Харесай

Лондон въвежда нова 18-месечна схема за удължаване на визите за украинци

Лондон разгласи скица за удължение с 18 месеца на визите за украинци, потърсили леговище в Обединеното кралство след противозаконното навлизане на Русия в страната им, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12709
От началото на 2025 година тези, които са в Обединеното кралство по една от визовите схеми за Украйна, ще могат да аплайват за престой за още 18 месеца, разгласи министерството на вътрешните работи.

Първите визи, които дават три години престой в Обединеното кралство, изтичат през март 2025 година

Този ход беше разгласен с наближаването на втората годишнина от началото на съветското настъпление, което министърът по въпросите на законната миграция  Том Пърсглоув разказа като „ непровокирана, предумишлена и противозаконна война на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През против Украйна “.

Удължаването значи, че тези, които са пристигнали с първите визи по една от визовите схеми за Украйна, към този момент могат да останат в Обединеното кралство до септември 2026 година и да имат същите права за достъп до работа, компенсации, опазване на здравето и обучение.

Пърсглоув сподели: „ Почти две години след началото на тази брутална война над 200 000 украинци и членове на техните фамилии дойдоха във Англия ”.

„ Семейства в цялата страна отвориха домовете и сърцата си за народа на Украйна, показвайки изключителна благотворителност, в това число предлагайки заслон на тези, които бягат от ужасите на войната ”, написа Българска телеграфна агенция.

„ Тази нова скица за удължение на визите обезпечава сигурност и убеденост на украинците в Обединеното кралство за тяхното бъдеще, до момента в който тази война продължава, и ние ще продължим да предоставяме безвредно леговище за тези, които бягат от спора. “

Едуард Феско, шарже д`афер в посолството на Украйна в Обединеното кралство, разказа схемата за удължение като " явен сигнал за непрекъснатата поддръжка " от страна на английското държавно управление.

Феско добави: „ Оценяваме цялата помощ и подпомагане, което нашите другари от Обединеното кралство по този начин обилно дават на краткотрайно разселените украинци. “

В мощ е и английски пакет от военна, филантропична и икономическа поддръжка за Украйна от 11,8 милиарда английски лири (14,8 милиарда долара).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР