Локомотив Пловдив спечели железничарското дерби срещу столичния клуб и го

...
Локомотив Пловдив спечели железничарското дерби срещу столичния клуб и го
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив обърна и разгроми Локомотив София в железничарско дерби с шест гола

Локомотив Пловдив завоюва " железничарското " дерби против столичния клуб и го победи с 4:2 на стадиона му в квартал " Надежда ".

Две попадения за " черно-белите " от " Лаута " вкара Джовани, който подаде и за четвъртия гол на Дион.

С този първи за тях триумф за новия сезон пловдивчани събраха 4 точки и се изкачиха на 2-о място преди утрешните два мача. Локомотив София остана в средата на класирането с 3 точки от първия мач с Ботев Враца, до момента в който през днешния ден не съумя да се опълчи на съперника.

Най-добрият футболист в Локомотив Пловдив Матеус да Силва можеше да открие резултата още в 8-ата минута, само че вратарят Любенов внимаваше и улови топката. В 22-ата минута обаче столичани откриха резултата с помощта на Ивайло Найденов, който хитро изчака подаване на Милошев от фаул и от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно обаче гостите изравниха с чудноват гол, за който съществена заслуга имаше вратарят им Динко Хоркаш. Хърватинът изрита топката от своето наказателно поле и тя прелетя целия терен, тупна пред дъгата на другата врата. Алан Диас опита да я върне с глава на излезлия Любенов, само че Джовани Маркес лиши и трансферира стража на домакините за 1:1.

В 33-ата минута пловдивчани можеха да водят с 1:2, само че Евандро не подаде на останалия на празна врата капитан Димитър Илиев и избра да играе самичък. Този път обаче вратарят Любенов не разреши да бъде преодолян, а топката излезе в навън.

В 3-ата минута на второто полувреме Локомотив София можеше да излезе напред в резултата, само че ударът на Димитър Митков, засякъл центриране от дясно, облиза страничната греда и излезе в навън. А Локомотив Пловдив също удари гредата в 55-ата минута посредством Матеус да Силва, който засече с глава центриране от ъглов удар.

Малко откакто измина час игра гостите от Локомотив Пловдив обърнаха развоя на срещата и излязоха напред. Отново голмайстор беше Джовани, който получи топката измежду поредност рикошети на границата на дребното наказателно поле, малко в ляво по офанзивата. Бабакар Дион проби от дясно, опита да стреля, само че ударът беше блокиран. Оттам топката направи странна парабола, трансферира подхлъзналия се Найденов и отиде у Джовани, който от 7-8 метра я прати в мрежата.

Матеус да Силва потвърди самостоятелната си класа и вкара третия гол за пловдивчани в 72-ата минута, откакто приключи по съвършен метод контраофанзива. А осем минути по-късно Бабакар Дион добави и четвърти гол, откакто Джовани излезе от ляво при нова пробойна в отбраната на столичните локомотивци. Авторът на първите две попадения стреля, вратарят Любенов отби, само че топката се търкаляше в дребното наказателно поле, откъдето Дион я вкара.

Домакините оформиха крайното 2:4 две минути преди края на 90-те минути от дузпа. Красимир Станоев вкара от 11-те метра, откакто Матеус да Силва изблъска в тил Ивайло Найденов и съдията Никола Попов без да се колебае отсъди наказателния удар.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР