Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи

...
Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи
Коментари Харесай

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинявания за провокации . Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

Според държавната осведомителна организация БЕЛТА ръководителят на беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Иван Тертел е декларирал, че неговата организация и други структури са предотвратили удари с дрон по Минск от територията на Литва.

" Комитетът за държавна сигурност, в съдействие с сътрудниците си от другите служби за сигурност, наскоро организира редица остри чекистки ограничения , които разрешиха да се предотвратят удари с бойни дронове от територията на Литва по обекти в Минск и неговите околности.

Продължаваме да работим в тази област, само че към момента не е допустимо да дадем подробна информация на обществеността ", сподели Тертел.

Ръководителят на литовския Национален център за ръководство на рецесии Вилмантас Виткаускас отговори, като предложи да се преглеждат сходни изказвания като " непрекъсната враждебна провокация и осведомителна офанзива против Литва, която няма нищо общо с действителността ".

" Очевидно е също по този начин, че те са ориентирани към вътрешна публика, защото сега се организира " национално заседание ", " сподели литовският политик.

Той напомни, че изказванията на шефа на беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Иван Тертел са направени на VII Общобелоруско национално заседание.
 Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус е провело три интервенции на границата с Украйна
Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус е провело три интервенции на границата с Украйна

Пресечени били опити за терористичен акт

Виткаускас напомни, че литовските жители, влизащи в Беларус, са подложени на възходящ напън от страна на локалните служби за сигурност, и прикани жителите да се въздържат от всевъзможни пътувания до Беларус .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР