ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Няколко транссексуални, интерсексуални и небинарни

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Няколко транссексуални, интерсексуални и небинарни
Коментари Харесай

Премахването на „X“ за секс в шофьорските книжки в Арканзас предизвиква съдебно дело

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Няколко транссексуални, интерсексуални и небинарни поданици на Арканзас съдиха щата Арканзас във вторник поради решението му да не позволете „ X “ вместо мъж или жена в издадените от страната шофьорски книжки или персонални карти.

Американският съюз за цивилен свободи в Арканзас изиска от арбитър от окръг Пуласки да спре решението на щата да анулира процедура, която е била в действие от 2010 година Новото изключително предписание също по този начин ще направи по-трудно човек да промени пола си в картите.

Държавният департамент по финанси и администрация разгласи смяната предишния месец и законодателен панел утвърди незабавно предписание за нейното използване. Делото твърди, че страната не е следвала верните стъпки за използване на правилото, в това число 30-дневно предупреждение и интервал за обществен коментар.

„ Като принуждава ищците да одобряват полови маркери, които не подхождат на техните лични самоличности, правилото постанова увреждане на достолепието – такова, което те са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР