Липсата на сексуално влечение е проблем, с който се сблъскват

...
Липсата на сексуално влечение е проблем, с който се сблъскват
Коментари Харесай

10 възможни причини за ниско либидо при жената

Липсата на полово увлечение е проблем, с който се сблъскват доста дами в даден стадий от живота си, само че то не е дефинитивна присъда.

Ниското либидо е проблем за двойката, без значение дали идва от страна на мъжа или от страна на дамата. Всъщност женското полово предпочитание е като непредсказуемо влакче в увеселителен парк – с върхове и спадове. Дори естествените промени в хормоналните равнища по време на менструалния цикъл при дамите могат да повлияят върху либидото.

Като цяло половото предпочитание е комплицирано нещо, тъй като се въздейства от биологични, психически и обществени фактори, до момента в който половите хормони (естроген и тестостерон) и невротрансмитерите са това, което го контролира. С други думи дали сте физически привлечени към колегата си или не е единствено едно парче от доста безизходен пъзел.
Какви са вероятните аргументи, поради които една жена има ниско либидо?
 
Стрес/безпокойство
Стресът е главната причина за доста болести – липса на сън, неприятен вкус, мозъчна мъгла, както и ниско либидо. Безкрайният лист с отговорности и хроничният стрес, от време на време в композиция с безпокойствие, е рецепта за тотална липса на полово предпочитание.
Лекарства
Ако пониженото предпочитание за секс е относително неотдавна и нещо извънредно за вас, обърнете внимание на медикаментите, които приемате. Някои медикаменти, предписани с рецепта, най-много антидепресантите, могат да повлияят негативно на вашето полово предпочитание.

 Добави изложение
Противозачатъчни хапчета
В допълнение към медикаментите, противозачатъчните хапчета също могат да доведат до ниско либидо. Ето за какво, в случай че имате понижено полово предпочитание и приемате хормонална контрацепция, обсъдете казуса с доктор.
Хормонален дисбаланс
Изследвания демонстрират, че лимитираното произвеждане на тестостерон може да докара до ниско либидо при дамите, така тестостеронът е виновен за половата възбуденост. Ниските равнища на естроген също са проблем, защото естрогенът е виновен за стимулирането на вагиналното навлажняване.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР