ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Законопроект, който забранява на транссексуални ученици

...
ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Законопроект, който забранява на транссексуални ученици
Коментари Харесай

Законопроект от Небраска за забрана на транссексуални ученици от баните и спортове по техен избор се проваля

ЛИНКЪЛН, Небраска (AP) — Законопроект, който не разрешава на транссексуални възпитаници достъп до учебни бани, съблекални и спортни екипи, които дават отговор на тяхната полова еднаквост не съумя в петък да получи задоволително гласове, с цел да напредне в мощно консервативната Небраска.

Законодателен законопроект 575, наименуван Закон за спорта и пространствата от неговия създател сенатор Катлийн Каут, щеше да ограничи учениците до екипи и уреди за пола, който им е избран при раждането. Една променена версия би отишла още една крачка напред, като забрани на студентите да одобряват мъжки хормони от тимове за девойки, даже и да им е назначена жена при раждането, което на процедура изключва транссексуалните мъже от всички спортни надпревари.

Законопроектът се нуждаеше от 33 гласа, с цел да постави завършек на филибустията, и се провали с разлика от 31 на 15, предизвиквайки овации от протестиращите отвън залата. Сензорите Том Бранд и Мерв Рипе, които в началото бяха съавторите на законопр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР