Лидерите на няколко десетки мюсюлмански държави се събраха днес в

...
Лидерите на няколко десетки мюсюлмански държави се събраха днес в
Коментари Харесай

Започна срещата на лидерите на ислямските държави в Гамбия, очаква се приемане на резолюция за Газа

Лидерите на няколко десетки мюсюлмански страни се събраха през днешния ден в столицата на Гамбия Банджул за 15-ата среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (ОИС). Очаква се те да одобряват на следващия ден резолюция за войната в линията Газа, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

 

В срещата вземат участие държавните ръководители на множеството от 57-те страни членки на организацията, макар че в Банджул дойдоха малко на брой африкански държавни глави, в това число президентът на Сенегал, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

" Тази ислямска среща на върха се организира на фона на съществени и невиждани събития за палестинската идея, по-конкретно продължаващите закононарушения и жестоката израелска военна експанзия ", съобщи генералният секретар на ОИС Хисейн Брахим Таха на церемонията по откриването.

 

Вчера той прикани страните членки на организацията да " усилят напъните и солидарността си в поддръжка на палестинската идея ", като добави, че при закриването на срещата на върха на следващия ден се чака да бъде призната " резолюция за Палестина ".

 

През ноември предходната година ОИС организира взаимна среща на върха в Рияд с Арабската лига, на която бяха наказани дейностите на израелската войска в Газа, само че не се стигна до приемане на наказателни стопански и политически ограничения против Израел, напомня Франс прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР