Лидерите на Египет, Франция и Йордания са предупредили Израел, че

...
Лидерите на Египет, Франция и Йордания са предупредили Израел, че
Коментари Харесай

Кайро, Париж и Аман предупредиха Израел да не навлиза в Рафах

Лидерите на Египет, Франция и Йордания са предизвестили Израел, че атака против град Рафах в южната част на Газа ще има " рискови последствия ", съобщи Би Би Си.
Прочетете още
Те взаимно са декларирали, че тази стъпка " ще донесе единствено още гибел и премеждия " и ще " заплаши с районна ескалация ".

Съединени американски щати също обявиха, че са срещу всякаква атака в Рафах, където леговище са намерили над 1,5 млн. палестинци.

Израелският министър председател Бенамин Нетаняху съобщи, че дата за военните дейности е планувана, само че не даде детайлности.

" Днес получих подробен отчет за договарянията в Кайро, работим непрекъснато за реализиране на задачите си, първа и най-важна от тях е освобождението на заложниците и цялостна победа на " Хамас ", сподели той в понеделник:

" Тази победа изисква нахлуване в Рафах и елиминиране на терористичните батальони там. Това ще се случи – има дата ".

В същото време израелският министър на защитата Йоав Галант уточни, че в този момент е моментът за договорка за заложниците – шест месеца след кървавата офанзива на ислямистката формация " Хамас " в Израел, при която бяха избити към 1200 души, множеството цивилни. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР