Лидерите на американския щат Орегон обявиха 90-дневно извънредно положение в

...
Лидерите на американския щат Орегон обявиха 90-дневно извънредно положение в
Коментари Харесай

След като декриминализира дрогата: Портланд обяви извънредно положение заради фентаниловата криза

Лидерите на американския щат Орегон оповестиха 90-дневно изключително състояние в Портланд, с цел да се борят с излязлата от надзор рецесия с фентанила в града три години след декриминализирането на притежанието на всички опиати, написа Daily Mail, представен от " Фокус ".

Губернаторът Тина Котек, кметът на Портланд Тед Уилър и ръководителят на окръг Мултнома Джесика Вега Педерсън направиха обща декларация.

Пристрастените към фентанил, които си взаимодействат с лицата, реагиращи първи в центъра на Портланд през идващите 90 дни, ще бъдат тествани от този нов команден център. Персоналът може да свърже хората с разнообразни запаси от легло в център за лекуване на опиати до среща с клиницист по поведенческо здраве, с цел да помогне при регистрирането за купони за храна.

" Нашата страна и нашият щат в никакъв случай не са виждали толкоз смъртоносно пристрастяващо лекарство и всички се борят с това по какъв начин да реагират “, съобщи Котек, която е от Демократическата партия.

Синтетичната опиоидна взаимозависимост и рецесията със свръхдозата, която обгръща Съединени американски щати от повече от две десетилетия, накара държавните управления на федерално, щатско и локално равнище да търсят трескаво решения.

Щатът стана първият в страната, който декриминализира притежанието на всички опиати, в това число хероин и кокаин, през 2020 година

Но от този момент жителите настояха политиците да подхващат дейности против пазарите на опиати навън, които се появиха и подхраниха рецесията с бездомниците.

Законодателите в Орегон внесоха нов законопроект, който ще анулира основна част от закона за декриминализация на опиатите в щата. Общественото мнение се утежни, защото обществената приложимост на опиати стана по-видима заради възходящия брой бездомници.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР