Лидерът на Южен Судан обсъжда по-тесни връзки в енергетиката и търговията с руския президент Путин

...
Посещаващият президент на Южен Судан Салва Киир се съгласи на
Коментари Харесай

Посещаващият президент на Южен Судан Салва Киир се съгласи на среща с президента на Русия да разширят отношенията си в енергетиката , търговия и други области, по-специално петрол

От ДЕНГ МАКОЛ Associated Press, 29 септември 2023 г., 1:37 ч. Избори през декември 2024 г. Страната спечели независимост от Судан през 2011 г. и Киир ръководи страната оттогава.

Според видеозапис с публични изявления на лидерите, публикувани онлайн от Кремъл, Путин каза, че развитието на петролни рафинерии в Южен Судан с участието на руски компании ще засили връзките.< /p>

„Това е само началото. Имаме много добри възможности в различни области, включително енергетиката“, каза Путин.

В момента руската Safinat Group работи по петролна рафинерия в Юнити в Южен Судан щат.

Поканата на Русия към Kiir за посещение дойде, когато глобалните сили се обърнаха към африканските нации за подкрепа по отношение на инвазията на Русия в Украйна.

Южен Судан е подложен на натиск от Съединените щати и други съюзници за по-бързо прилагане на мирно споразумение, подписано през 2018 г., за прекратяване на петгодишна гражданска война и подготовка за избори.

< p class="Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv">От своя страна Южен Судан иска премахване на оръжейното ембарго. Русия, като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, може да помогне.

Kiir каза, че „светът диктува, че никой не може да оцелее или да успее сам“ и каза на Путин, че младата страна се нуждае от „силни приятели и вие сте един от тях“.

Путин и Кир обсъдиха също така мира и сигурността в Африка и международните отношения. Конфликтът в съседен Судан изпрати хиляди хора в Южен Судан, чиито хуманитарни и други ресурси вече бяха силно напрегнати.

Това е вторият път, когато президентът на Южен Судан е посетил Русия. Киир присъства на първата среща на върха Русия-Африка през 2019 г.

Путин каза, че Русия ще помогне на Южен Судан да се справи с вътрешната си политическа ситуация и да гарантира сигурността.

< p class="Ekqk nlgH yuUa lqtk eTIW sUzS">„Ще направим всичко възможно, за да ви подкрепим в тази област“, ​​каза Путин.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР