Лидерът на шведската крайна десница Шведски демократи Ими Окешон нарече

...
Лидерът на шведската крайна десница Шведски демократи Ими Окешон нарече
Коментари Харесай

Лидерът на шведската крайна десница за Реджеп Ердоган: Ислямистски диктатор


Лидерът на шведската последна десница " Шведски демократи " Ими Окешон назова през днешния ден турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва " ислямистки деспот ". Тази подготовка крайнодесният водач насочи в миг, в който договарянията с Анкара по отношение на присъединението на Швеция към НАТО, са в задънена улица, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Окешон и неговата партия не са в ръководството, само че са първата политическа мощ в сегашния парламент, който поддържа държавното управление на консерватора Улф Кристершон. " Шведски демократи " имат 73 депутатски места, а Умерената съдружна партия на Кристершон има 68 места.

Днес Окешон прикани Швеция да не прави прекомерно огромни отстъпки пред турския президент по отношение на НАТО. " Не може да стигаме прекомерно надалеч. Защото това е на първо място една антидемократична система и един деспот, с който ние би трябвало да се съобразяваме ", съобщи Окешон.

" Аз съм водач на антиислямска партия и имам мощно мнение по отношение на ислямистките диктатори като Ердоган. Той бе определен от народа, да. Но същият е казусът и с Путин ", съобщи Окешон.

В началото на месеца крайнодесният водач отново направи изявление по адрес на Турция, като сподели, че желае от Швеция неща, които Стокхолм не може и не желае да й даде.

Турция не е в обстановка да ратифицира присъединението на Швеция в НАТО при актуалното положение на нещата, съобщи в събота Ибрахим Калън, непосредствен консултант на турския президент. Това изявление той направи след случай от предходната седмица. Тогава прокюрдска група обеси надолу с главата плашило с облика на Ердоган пред кметството на Стокхолм, което провокира ново дипломатическо напрежение сред двете страни.

Турското и шведското държавни управления осъдиха тази акция, само че тя породи диспути в Швеция дали е нужно да се жертва свободата на словото и на митинга.

Турция блокира от май влизането на Швеция в НАТО, дружно с това на Финландия. Анкара упреква Швеция, че подслонява на своя територия членове на Кюрдската работническа партия и на нейни съюзнически организации, които възприема като терористи.

Двете страни подписаха меморандум за съгласие в края на юни, само че Анкара счита, че нейните претенции са към момента неудовлетворени. Тя упорства по-специално за екстрадицията на турски жители, които желае да съди за тероризъм. Шведското държавно управление отбелязва, че шведското правораздаване има последната дума по тези въпроси и че съдилищата са самостоятелни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР