Лидерът на крайнодясна нидерландска популистка партия бе ударен по главата

...
Лидерът на крайнодясна нидерландска популистка партия бе ударен по главата
Коментари Харесай

Нападнаха с бирена бутилка лидера на крайнодесните популисти в Нидерландия

Лидерът на крайнодясна нидерландска популистка партия бе ударен по главата с бирена бутилка при нахлуване , осъществено два дни преди произвеждането на парламентарните избори в Нидерландия, съобщи Асошиейтед прес.

Председателят на партията " Форум за народна власт " Тиери Боде бе откаран в болница в град Грьонинген, откакто бе атакуван по време на локално събитие, заяви партията в своя обява в " Х ". 40-годишният Боде е бил признат за лекуване от травматолог, откакто бил ударен по главата и наоколо до окото с бирена бутилка . Пострадал е и охранител.

 
Thierry is zojuist aangevallen met een fles/glas in Groningen. Hij is nu op weg naar het UMCG. Dit is het resultaat van de doorlopende demonisering door de media en van diverse politici.
— Annelies (@annstrikje)
На фрагменти от оповестено в обществените мрежи видео се вижда по какъв начин нападател се присмива на Боде в бар . След това водачът на крайнодясната партия бързо е отведен, а нападателят е победен.



Говорител на полицията сподели, че има задържан по съмнение в осъществяване на офанзивата. Мотивите към момента се проверяват.

" Форум за народна власт " изскочи на напред във времето на провинциалните избори през 2019 година, откакто ги завоюва с повече от 1 милион гласа, показва АП. Оттогава партията е разтърсвана от вътрешно неодобрение, само че все пак управлява пет места в 150-местната долна камара на нидерландския парламент.

Миналия месец Боде бе ударен с чадър по главата по време на събитие в белгийския град Гент.

Изпълняващият длъжността министър-председател Марк Рюте съобщи в своя обява в " Х ", че е " изцяло недопустимо Тиери Боде да бъде атакуван още веднъж.

" Казвал съм го и преди и в този момент го дублирам изрично: Не докосвайте политици ", добави той. Рюте сподели още, че се е свързал с Боде, с цел да му пожелае бързо възобновяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР