Лидерът на гръцката националистическа партия Гръцко решение“ Кириакос Велопулос скъса

...
Лидерът на гръцката националистическа партия Гръцко решение“ Кириакос Велопулос скъса
Коментари Харесай

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор в парламента

Лидерът на гръцката националистическа партия „ Гръцко решение “ Кириакос Велопулос скъса на трибуната на Народното събрание в Атина Преспанския контракт сред Гърция и Република Северна Македония, заяви Българска телеграфна агенция.

Действията на Велопулос бяха в отговор на рецесията в връзките сред Атина и Скопие, откакто новоизбраната президентка на Северна Македония Гордана Силяновска при произнасянето на клетвата при встъпването си в служба в неделя назова страната си „ Македония “, а не с конституционното ѝ име.

„ Това е Преспанският контракт, в случай че имаше почтено национално патриотично обществено държавно управление, то щеше да направи това “, сподели Велопулос, след което взе в ръце гръцкия Държавен вестник с текста на контракта и го скъса.

„ Това заслужават (в Скопие). Те го скъсаха сами. Дайте тук в този момент (за ратификация подписаните) меморандуми, на следващия ден всички да ги отхвърлим, тъй като те анулираха контракта, не ние “, съобщи Велопулос.

От своя страна гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис сподели пред публицисти, представен от телевизия Скай, че Гърция няма да ратифицира подписаните със Северна Македония меморандуми, до момента в който не бъде уверена, че има цялостно съблюдаване на Преспанския контракт от страна на Скопие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР