Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят ПГ на ДПС

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят ПГ на ДПС
Коментари Харесай

Много от министрите са партийни секретари

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски подлагаха на критика министри в държавното управление за това, че по думите им, работят като партийни дейци. Те разясниха и тематиката за смяната на управлението на регулаторите, които са с изминал мандат. От думите им стана ясно, че резултати от тези диалози към момента няма.

В коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че резултатите от анализите на работата на министерствата не са положителни и предстоят съществени диалози по тематиката. Той подлага на критика министри и сътрудниците си от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че самонадеяно са почнали да мислят за ротацията.

„ Много от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари, обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно, или за единствено тяхно. Чувам за приготовление на командировка в Щатите. Една голяма делегация да харчи държавни пари за нещо, което да пропагандира, че са свършили те, в случай, че това не е по този начин “, съобщи Бойко Борисов.

Председателят на ПГ Движение за права и свободи Делян Пеевски уточни, че към момента не се е срещнал с резултатите от оценката на работата на министрите, само че посочи, че към този момент има наблюдения върху работата им. Пеевски поддържа Борисов  рецензиите му, че „ някои министри са се трансформирали в партийни секретари “:

„ Според мен, това се случва, което е доста неверно, а тези министри са министри на България и би трябвало да си правят работата за страната и за българските жители, и да работят за хората. А не да вървят в командировки като някакви партийни деятели, тъй като виждам към този момент, че Президентството се е трансформирало в централа на партия. Партията на това лице се споделя „ Трети март “. Да излиза от столчето си и да почва да работи на терена. Изборите са с хора “, разяснява Пеевски.

Борисов посочи, че текат диалози за регулаторите, само че към момента няма резултати от тях, само че добави, че съответни разисквания за Комисията за защита на конкуренцията с лидерите  ръководството към момента не са водени.

Борисов разяснява и локалния избор в София. Той се базира на признатата от съда експертиза, в която се показва че в над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и  регистрираните данни. Това беше оповестено дни общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.

От своя страна депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Владислав Панев съобщи, че не чака основни смени в състава на държавното управление след ротацията.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР