Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети заяви,

...
Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети заяви,
Коментари Харесай

Ахмети призова за европейско бъдеще на РСМ и нула проблеми със съседите

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети съобщи, че македонските жители ще избират сред интеграция в Европейски Съюз и изолираност на идните парламентарни избори.

Политикът акцентира, че бъдещето на Северна Македония е в Европейския съюз и уточни, че страната би трябвало да има " нула " проблеми със своите съседи.

" Бъдещето ни е нула проблеми със съседите. Да работим както сме работили до момента. Така взехме решение казуса с Гърция и вследствие на това станахме член на НАТО, както и допринесохме за решаването на казуса с българите. “ - уточни Али Ахмети.

„ Сега имаме две философии – интеграция и изолираност, това ще решат жителите на изборите на 8 май. Ние сме за мир и непоклатимост, за най-голяма сигурност и за бъдещето. Не желаеме да връщаме мъчителната история, би трябвало да я помним, само че да не се повтаря, дано градим бъдещето. " - добави политикът.

Парламентарните избори в Северна Македония ще се проведат на 8 май, дружно с втория тур от президентските, където един против различен ще се изправят Гордана Силяновска-Давкова от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски от Социалдемократическия съюз (СДСМ). /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР