Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван

...
Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван
Коментари Харесай

Лидер на сръбска партия в РСМ: Клането в Сребреница е „Дисниленд“

Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван Стоилкович неглижираклането на босненските мюсюлмани в Сребреница, като го нарече„ некрофилски Дисниленд “.
Така той влезе в тона на сръбската агитация, която отхвърля, че сърбите са направили военно престъление против популацията на града.

През лятото на 1995 година, в предпазения анклав Сребреница, силите на босненските сърби, командвани от Радко Младич, за часове избиват над 9000 души - босненски мюсюлмани.Това е най-голямото всеобщо ликвидиране на европейския континент след Втората международна война (ВСВ). До момента са разпознати телата на близо 8800 от тях, които са заровени в Поточари край Сребреница.

„ Утре ще прочетете и чуете, че Македония е съвносител на Резолюцията за Сребреница (в ООН). Али Ахмети, Буяр Османи, Талат Джафери и Артан Груби подвигнаха равнището на неприязън по отношение на Сърбия и сръбския народ на най-високо равнище, обратно на волята на македонския народ. Това демонстрира какъв брой ниско са паднали Македония и нейната държавност...опустошително, нали? ", написа Стоилкович в формалния си Facebook профил.

В друга обява той споделя: „ Ударна новина, Северна Македония съпоръчител на антисръбска резолюция за Сребреница. “

Иван Стоилкович е покровител на руско-сръбските ползи в Северна Македония и на Балканите, съдружен сътрудник на ВМРО-ДПМНЕ. На партийните си събрания употребява сръбските, а не македонските, държавни знаци. Според него, „ без Сърбия Македония няма бъдеще “.

Той намерено поддържа съветската експанзия против Украйна и великосръбския план „ Сръбски свят “, който има за цел да подчини прилежащите страни под властта на Белград и да прекрои границите в района.

Стоилкович, дружно с претендента за президент Стевчо Якимовски посреща в Белград всеки съветски политик, пристигнал на посещаване, в това число външния министър Сергей Лавров.

На 20 юли 2017 година Якимовски и Стоилкович бяха признати в Москва от заместник-секретаря на партията на Путин " Единна Русия " Сергей Железнак. Тогава Стоилкович и Железнак се оплакаха " от опитите Македония да се трансформира в протекторат на НАТО против волята на голямата част от народа, да се промени идентичността, името и Конституцията на РСМ ". Иван Стоилкович изясни, че визитата му в Москва имала за цел да " затвърди духовните връзки сред Русия и Македония, както и политическите, икономическите и културните връзки " сред двете страни.

През лятото на трагичната 1995 година актуалният сръбски президент Александър Вучич е министър на информацията в кабинета на диктатора Слободан Милошевич. Пред Народното събрание в Белград Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “ Геноцидът в Сребреница е доказан с присъдата на Международния съд в Хага.

До момента няма реакция на изказването на Стоилковичнито от ВМРО-ДПМНЕ, нито от управлявалата до момента партия - Социалдемократически съюз (СДСМ). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР