Либийският парламент, базиран в Тобрук, се прехвърли днес в друг

...
Либийският парламент, базиран в Тобрук, се прехвърли днес в друг
Коментари Харесай

Либийският парламент се прехвърли в Бенгази

Либийският парламент, основан в Тобрук, се трансферира през днешния ден в различен град в източната част на страната - Бенгази, съобщи Франс прес, като се базира на собствен публицист на място.

Когато бе определен, законодателният орган бе заставен да потърси леговище в Източна Либия, " държана със здрава ръка " от маршал Халифа Хафтар, откакто обединението от милиции " Либийска зора " завладя столицата Триполи, предава Българска телеграфна агенция.

Членовете на Камарата на представителите са разграничени на два лагера. Част от тях, като ръководителя на еднокамарния парламент Агила Салех, поддържат Хафтар, само че други депутати са враждебни към маршала и бойкотират работата на законодателния орган.

Камарата на представителите организира през днешния ден съвещание в Бенгази.
При неговото разкриване Салех приветства офанзивата, водена от силите на Хафтар за завладяване на Триполи. Според ръководителя на либийския парламент столицата е следена от " терористични групировки и нарушители ".

" Може да се приказва за политически развой за възобновяване на стабилността в Либия едвам когато се отървем от терористичните групировки ", акцентира Салех. Той посочи, че ще има избори, откакто милициите сложат оръжие.

Международната общественост признава либийския парламент, основан в източната част на страната, само че не и обвързваното с него държавно управление отпред с Абдула ат Тани. От края на 2015 година тя поддържа друга изпълнителна власт в Либия - така наречен държавно управление на националното единодушие на премиера Файез ел Сарадж, което бе основано в сходство със съглашение под егидата на Организация на обединените нации и е основано в Триполи.

На 4 април Либийската национална войска на Хафтар стартира атака за завладяване на столицата. Маршалът, който управлява западната и огромна част от южната част на богатата на нефт страна, се надява да постави ръка и на Западна Либия, само че среща опозиция от милиции, подкрепящи държавното управление на националното единодушие. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР