Летището на сицилианския град Палермо беше затворено заради горски пожари,

...
Летището на сицилианския град Палермо беше затворено заради горски пожари,
Коментари Харесай

Затвориха летището на Палермо заради горски пожари

Летището на сицилианския град Палермо беше затворено поради горски пожари, съобщи Ройтерс. В регион, който се намира в съседство, огнеборци се борят с огромен пожар, който затрудни автомобилния и железопътния трафик.

Затварянето на летището е следващата компликация, която Сицилия среща през този туристически сезон. Основното летище на острова, това в Катания , което е петото по величина в Италия, беше затворено предходната седмица поради пожар в постройка на терминал и бе отворено единствено за няколко полета.

Гореща вълна удари Южна Европа , като високите температури основават риск от пожари и смъртни случаи. На някои места в Източна Сицилия през вчерашния ден температурите доближиха до 48,8 градуса по Целзий.

Днес италианските управляващи оповестиха червен код в 16 града поради горещините. Сред тези градове са Палермо и Катания .

В същото време две дами починаха, надлежно през вчерашния ден и през днешния ден, при стихии в Северна Италия. Съобщава се, че и двете дами са били убити от падащи дървета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР