Летището на сицилианския град Палермо беше затворено днес заради горски

...
Летището на сицилианския град Палермо беше затворено днес заради горски
Коментари Харесай

Близо 49 градуса бяха отчетени в Сицилия, затвориха летището в Палермо заради горски пожари

Летището на сицилианския град Палермо беше затворено през днешния ден поради горски пожари, съобщи Ройтерс. В регион, който се намира в съседство, огнеборци се борят с огромен пожар, който затрудни автомобилния и железопътния трафик.

Затварянето на летището е следващата компликация, която Сицилия среща през този туристически сезон. Основното летище на острова, това в Катания, което е петото по величина в Италия, беше затворено предходната седмица поради пожар в постройка на терминал и бе отворено единствено за няколко полета.

Гореща вълна удари Южна Европа, като високите температури основават риск от пожари и смъртни случаи. На някои места в Източна Сицилия през вчерашния ден температурите доближиха до 48,8 градуса по Целзий.

Днес италианските управляващи оповестиха червен код в 16 града поради горещините. Сред тези градове са Палермо и Катания.

В същото време две дами починаха, надлежно през вчерашния ден и през днешния ден, при стихии в Северна Италия. Съобщава се, че и двете дами са били убити от падащи дървета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР