Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във

...
Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във
Коментари Харесай

Лесни сосове за чипс

Лесно ще разнообразите обичания си чипс, като го топвате във вкусни и лесни за подготвяне сосове. Те се подготвят с разнообразни зеленчуци и подправки.

Лесно се прави доматен сос за чипс с авокадо. Необходими са 3 домата, 1 авокадо, китка магданоз, 1 чаена чаша спанак, един лимон, 4 скилидки чесън, 5 супени лъжици заквасена сметана, по половин чаена лъжичка пикантен доматен сос, млян кориандър и млян черен пипер.

Магданозът и спанакът се поставят в тенджера с вряща вода и се варят две минути. Вадят се да се отцедят и се измиват със студена вода. След като се отцедят, се режат на дребно.

 Маслинена Паста

Чесънът също се реже на дребно. Авокадото се чисти от кората и костилката и се пасира с чесъна, магданоза и спанака. Смесват се със сока от лимона, сметаната, подправките и лютия сос. Доматите се нарязват на ситно и се прибавят в соса.

Лесно се подготвя сос за чипс от маслини и авокадо. Ще ви трябват 200 грама маслини без костилки, половин авокадо, 3 чаени лъжички каперси и 4 рибки аншоа от консерва.

Маслините, рибките, половината каперси се пасират. Добавят се останалите каперси и сосът е подготвен.

Вкусен е сосът за чипс от краставица и спанак. Трябват ви половин краставица, две шепи спанак, 4 супени лъжици сметана, сока на половин лимон, сол на усет.

 Дип

Краставицата се бели и се настъргва, спанакът се вари две минути във вряща вода и откакто се отцеди, се пасира. Смесва се със сметаната, лимоновия сок, солта и се сервира.

Сосът за чипс с херинга е забавен и с нехарактерен усет. Трябват ви 200 грама пушена херинга, 200 грама меко сирене от вида на „ Крема ”, 5 супени лъжици сметана, половин връзка зелен лук, сока на половин лимон, сол на усет.

Сиренето се смесва с нарязания на дребно лук, лимоновия сок и сметаната и се разрушава с миксер. Добавя се почистената от кожата и нарязаната на дребно херинга, която се пасира дружно с останалите съставки и се прибавя сол.

При приготвянето на този сос херингата може да се размени с различен тип пушена риба, на която се отстраняват костите и кожата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР