Лесничей в Словакия е получил няколко счупени кости след среща

...
Лесничей в Словакия е получил няколко счупени кости след среща
Коментари Харесай

Мечка изпочупи костите на лесничей в Словакия

Лесничей в Словакия е получил няколко счупени кости след среща с кафява мечка на отдалечена пътека, съобщи ДПА. 

Инцидентът е станал в гъсто обрасла гора в община Квачани, надалеч от обитаеми места, заяви в четвъртък за осведомителна организация ТАСР говорителка на държавната организация за запазване на природата СОПСР. 

" Мечката връхлетя върху лесничей на тясна горска пътека на стръмен терен и го събори ", сподели говорителката. След това 35-годишният мъж паднал по ската и получил счупени ребра и натъртвания.

Председателят на Народното събрание от социалдемократите Петер Пелегрини, който се кандидатира за президентските избори в събота, разгласи в през вчерашния ден вечерта, че във вторник ще бъде свикано особено съвещание на Народното събрание, на което ще се разиска зачестилите в последно време конфликти сред кафяви мечки и хора. 

" Държавата би трябвало на първо място да пази живота и здравето на хората и едвам по-късно това на хищниците ", съобщи Пелегрини пред организация ТАСР, предава Българска телеграфна агенция.

През уикенда събирач на гъби и екскурзиант бяха нападнати и ранени от мечки. В средата на март мечка, заблудила се в дребния град Липтовски Микулаш, рани петима души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР