Lenovo демонстрира на изложението CES 2024 клавиатура и мишка, оборудвани

...
Lenovo демонстрира на изложението CES 2024 клавиатура и мишка, оборудвани
Коментари Харесай

CES 2024: Lenovo представи нещо странно – клавиатура и мишка с ръчно зареждане

Lenovo показва на ревюто CES 2024 клавиатура и мишка, оборудвани с акумулатори и генератори за тяхното зареждане – планът се назовава Mechanical Energy Harvesting Solution. За да зареди батериите на клавиатурата и мишката, потребителят ще би трябвало да върти генераторите със личните си ръце, написа изданието PCMag.

Представената от Lenovo клавиатура на пръв взор не се разграничава от никоя друга клавиатура – тя си има общоприети клавиши с RGB подсветка. В горната част е ситуирана планка със слънчев панел, само че тази концепция не е нова. Само че в горния ляв ъгъл е ситуирано въртящо се копче.

То може да бъде сбъркано с регулатор на силата на звука или с спомагателен детайл за ръководство, който може да бъде заложен като макрос, само че в реалност въртенето на това колелце трансформира кинетичната сила в сила за батерията – 5 минути въртене са задоволителни за 30 минути работа. На задния панел се намират също по този начин USB Type-C порт и трипозиционен комутатор за избор на метода на връзка с компютъра: радиочестотен модул, Bluetooth или кабелен интерфейс.

В случая с мишката се употребява малко по-различен метод. Тя още веднъж наподобява като нормално устройство с разграничителна дарба 12 800 dpi, колелце за приплъзване, два съществени бутона и няколко спомагателни бутона. Но в долната част има пръстен с шарнир, който ще би трябвало да завъртите като ключ от играчка за навиване. Една минута въртене на генератора е задоволителна за половин час самостоятелна работа, прецизират в Lenovo.

Засега мишката и клавиатурата от плана Mechanical Energy Harvesting Solution са единствено прототипи и Lenovo още не е оповестила желанието си да пусне такива устройства в продажба.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР