Лекарят, приел в болница критика на Кремъл Алексей Навални, след

...
Лекарят, приел в болница критика на Кремъл Алексей Навални, след
Коментари Харесай

Изчезнал е лекарят, приел Навални в болница след отравянето му

Лекарят, приел в болница рецензия на Кремъл Алексей Навални, откакто той колабира по време на полет, е липсващ, заяви съветската полиция, представена от „ Ройтерс “.

Властите в Омска област обявиха, че Александър Мураховски е забелязан последно в петък, когато е напуснал ловна база с високопроходим автомобил. Оттам допълват, че в издирването му вземат участие службите за незабавна помощ, дронове и доброволци.

Мураховски бе основният доктор на болничното заведение в сибирския град Омск, в която се лекуваше Навални незабавно след случая. По-късно той бе нараснал в регионален здравен министър.

След договаряния с управляващите опозиционерът бе превозен със аероплан до Германия за по-нататъшно лекуване.

Лабораторни проучвания в три европейски страни, доказани от интернационалния контролен орган по въпросите на химическите оръжия, откриха, че Навални е бил токсичен с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “.

Кремъл неведнъж отхвърли всевъзможни догатки, че съветските управляващи са се пробвали да убият опозиционера, който от февруари насам е в пандиза.

Според известие на уеб страницата на лечебното заведение заместникът на основния доктор - Сергей Макшимишин, който е завеждал отделението по анестезиология и реанимация, е умрял през февруари на 55-годишна възраст от сърдечна непълнота, написа „ Индипендънт “.

Месец по-късно е умрял още един доктор, работил в болничното заведение по времето на хоспитализирането на съветския опозиционер. Рустим Агишев е завеждал отделението по травматология и ортопедия, като за причина за гибелта му се показва прекаран инсулт.

Лекарят Анатолий Калиниченко, който съобщи пред кореспонденти, че не са открити следи от отрова, напусна поста си на основен доктор в болничното заведение през октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР