Лекарят практикува не само в Чорлу Ватан Хоспитал“, но и

...
Лекарят практикува не само в Чорлу Ватан Хоспитал“, но и
Коментари Харесай

Пациент благодари на д-р Альоша Александров: Подарихте ми втори живот, в който ходя изправен и без болки

Лекарят практикува освен в „ Чорлу Ватан Хоспитал “, само че и преглежда пациенти в Бургас в „ Ashkan Life ”

65-годишният Аляидин Кадиров на 65 година от село Сини вир, община Каолиново, област Шумен, потърси Флагман.бг, с цел да благодари на изтъкнатия експерт по ортопедия и травматология . Лекарят практикува освен в „ Чорлу Ватан Хоспитал “, само че и преглежда пациенти в Бургас в „ Ashkan Life ”. Аляидин попада в ръцете му, откакто се подхлъзва и получава тежка фрактура, до момента в който е на балнеосанаториум в Павел баня, след това се оказва, че докторът безусловно е избавил живота му.

При срещата с него лекарят даже си напомня, че като млад бил назначен като завеждащ в Районната здравна работа в родното село на пациента Сини вир и че тяхното запознанство датирало точно оттогава.

Десетки години по-късно при ненадейно рухване пациентът получава фрактура на низък крак. След като се свързва със експерта посредством съдействието и на „ Аshkan Life ”, Аляидин е превозен със профилирана кола за спешна помощ към „ Чорлу Ватан Хоспитал ”, където е признат в Отделението по ортопедия и травматология.

След направените проучвания се открива, че има подозрение за патологична фрактура на бедрената кост. След осъществена интервенция на пациента е сложена и окончателната диагноза, с помощта на което се стартира съответното лекуване по отношение на първичното заболяване.

Аляидин изрича голяма признателност на доктор Альоша Александров. „ Този човек безусловно ми подари нов живот. Отидох на санаториума в Павел баня, с цел да ми оказват помощ да облекча болките си от шипове, които имам. Още в първия ден и в първия час с мен се случи нещо извънредно. На влизане в басейна се подхлъзнах и си счупих крайници доста тежко, безусловно се развяваше като флаг. Добре, че брачната половинка ми беше с мен и реагирахме незабавно. Понеже познавам отпреди доктор Александров, му се обадих, а той незабавно ме насочи към профилирания медицински транспорт „ Ashkan Life ”. Линейката незабавно бе изпратена и за 5 часа бях откаран в болничното заведение в Турция, незабавно се случи всичко. Благодаря за цялото отношение, което получих и тук, и в Турция. Вече вървя изправен и без болки. Д-р Александров е прелестен експерт, на който може да се довери всеки. Още по телефона и по-късно при приема той ме разпита какви медикаменти одобрявам. Оказа се, че кръвта ми е доста разредена, че е било доста върховен пилотаж да бъде осъществена интервенцията, която аз претърпях. По време на интервенцията ми бе намерено рядко хематологично заболяване - множествен миелом, за който, става известно, лекарят би трябвало да се усъмни при осъществяването на обзор. Именно в това доктор Александров е отличен диагностицик, тъй като не е отхвърлил нито една опция поради моето положение. Ако ми беше осъществена безкръвна интервенция, щях да си отида от този свят от следваща бъбречна незадоволително. Днес се подписвам с две ръце и с два крайници и ще се веселя да оказа помощ на всички пациенти, които търсят добър ортопед, травматолог и в същото време човек. И преди съм изпитвал дискомфорт, който постоянно отдавах на възрастта си и работата, която ми се постанова и до през днешния ден да правя. На село няма отмора, всичко чака на мен – къща, двор, животни “, споделя Аляидин.

Флагман.бг потърси и доктор Александров, който да обясни детайлности към лекуването на пациента. Първоначално той изясни, че това му е работата и че избира да не разяснява.

„ При естествени условия лекуването на сходни контузии се прави по анемичен път. Но заради подозрения за патологична фрактура и заради липса на друга опция за слагане на окончателната диагноза, избрах открита намеса, за да се вземе материал от засегнатите тъкани за хистологично проучване. След поставената дефинитивна диагноза на първичното заболяване, наред с рехабилитационните мероприятия лекувахме и първичното заболяване. Пожелавам скорошно излекуване и сполучлива рехабилитация на Аляидин ”, сподели доктор Александров.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР