Легендарният алпинист Райнхолд Меснер смята, че традиционният алпинизъм няма нищо

...
Легендарният алпинист Райнхолд Меснер смята, че традиционният алпинизъм няма нищо
Коментари Харесай

Райнхолд Меснер: Традиционният алпинизъм няма общо с опашките под Еверест

Легендарният планинар Райнхолд Меснер счита, че обичайният алпинизъм няма нищо общо нито със спорта на олимпийските игри, нито с всеобщите изкачвания на Еверест.

" Това, което се случва на Еверест по дългите опашки на отъпкан квалифициран маршрут, е туризъм, само че не е алпинизъм ", споделя Меснер в изявление на Йордан Михайлов, оповестено в.

" Човешкото отношение и уважението към дивата природа е значимо. За страдание отношението към планините сега е - " Купувам си моя Еверест ", а организациите в огромните градове в Китай, Индия, Япония, Европа, Съединени американски щати продават места все едно продават хотел първа класа в Рим ", споделя първият човек, изкачил 14-те осемхилядника без спомагателен О2.

Меснер приказва за работата си като народен представител в Европейския парламент сред 1999 година и 2004 година

" Имах огромен опит с хората, които живеят в планините, и съумях да пренеса това познание в Народното събрание. Все още мисля, че би трябвало да бъдем деликатни, изключително на локално равнище, да не загубим планинските хора, тъй като тогава ще губим всички туристи, които носят триумф на туристическата промишленост. Аз поддържам туризма, само че по избран метод. Смятам, че е отговорност на политиците да го структурират в дълготраен проект. Като политик моят глас беше доста по-маловажен, в сравнение с е в този момент - като свободен човек ", споделя Меснер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР