Леденият метеорологичен фронт Барбара удари Гърция със снеговалежи, които започнаха

...
Леденият метеорологичен фронт Барбара удари Гърция със снеговалежи, които започнаха
Коментари Харесай

Гърция се гърчи под истинско природно бедствие

Леденият метеорологичен фронт " Барбара " удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно нощес и не престават и през днешния ден, достигайки на юг до централната част на остров Евия, и доведоха до анулация на разписанията на корабите и нужда от слагане на вериги за сняг на гумите в региона Атика и елементи от Пелопонес, оповестява АНА-МПА.

Междувременно Гражданска отбрана, пожарната работа, полицията, районните и градските управляващи се събраха на съвещание през днешния ден по отношение на метеорологичната конюнктура.
-->
В Атика пътната полиция съобщи, че водачите, движещи се по цялата пътна мрежа на региона, би трябвало да носят вериги за сняг или друго съоръжение срещу хлъзгане. Тя също по този начин забрани придвижването на тежкотоварни камиони с тегло над 3,5 тона по няколко автомагистрали. Властите не разрешиха на такива камиони да се движат и по сектори от националния път Атина-Солун.

Освен това на централни места на север от региона Атика са построени 10 базови станции за незабавни случаи. Провеждат се патрули от пожарната, полицията, въоръжените сили и други, в това число микробуси на армията и полицията, които да оказват помощ на хора с проблеми с напредването и на пациенти с бъбречни болести, в случай че възникне нужда.

Графикът на корабите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио е прекратен поради мощните ветрове, които в някои елементи на морето доближават 9 степен по скалата на Бофорт. Бурните ветрове постановиха също по този начин прекъсване на разписанията на пристанищата Килини-Закинтос (Западна Гърция, Йонийски острови) и Аркица-Едипсос (Евия).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР