Латвия ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ за отбрана

...
Латвия ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ за отбрана
Коментари Харесай

Латвия обеща допълнителна военна помощ и дронове на Украйна

Латвия ще даде на Украйна спомагателна военна помощ за защита против Русия, стана ясно след среща на министър-председателката Евика Силиня с украинския ѝ сътрудник Денис Шмигал, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Още през този месец съоръжение и механически средства от армията на балтийската страна, член на Европейски Съюз и НАТО, ще бъдат предадени на Киев, заяви тя.

Новият пакет военна помощ включва муниции, експлозиви и оръжия, транспортни средства, комплекти за персонална отбрана и спомагателно съоръжение, посочи Силиня.

Освен това Латвия скоро ще изпрати и първите дронове, всеки на стойност 1 милион евро (1,01 милиона долара), в Украйна, добави министър-председателката.

Силиня заяви, че украинците към този момент са тествали безпилотните самолети и са ги признали за годни за пердах. Тя сподели, че нейното държавно управление желае да даде 10 милиона евро за създаването на дронове още тази година.

" Един или повече хора " също могат да бъдат изпратени в Украйна, с цел да координират по-бързо и по-гъвкаво на място техническите въпроси, свързани с дроновете, позволи латвийската премиерка.

Украйна се бори против пълномащабната съветска инвазия повече от две години и значително зависи от западната поддръжка за своето военно съоръжение.

С оповестяването на новия пакет общата военна помощ, предоставена от Латвия за Киев, ще доближи стойност от 392 милиона евро, сподели Силиня.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР