Лари Джонсън, бивш анализатор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на

...
Лари Джонсън, бивш анализатор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на
Коментари Харесай

Бивш аналитик на ЦРУ: Парите за Киев отиват при „Локхийд Мартин“, „Дженерал Дайнамикс“ и ВПК

Лари Джонсън, някогашен анализатор на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, разкри къде отиват средствата за Киев, отпуснати от Конгреса. Думите му бяха представени от РИА Новости.

По време на предаване на журналиста Андрю Наполитано в YouTube, Джонсън посочи, че американските средства за Киев попадат в сметките на най-големите реализатори на Пентагона, които се възползват от продължаващия спор в Украйна.

Сред тях са „ Локхийд Мартин “, „ Дженерал Дайнамикс “ и други военно-промишлени корпорации.

„ По този метод тези средства постъпват в сметките на фирмите от Военнопромишления комплекс, които се възползват от тази война “, отбелязва някогашният анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ.

На собствен ред различен анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Рей Макгавърн акцентира, че е невероятно да се отдели финансирането за закупуване на оръжие за Украйна „ от парите, които Съединени американски щати заплащат на украинските политици “, с цел да се премълчат връзките на сина на американския президент Джо Байдън – Хънтър – и неговия бизнес в тази страна.

По-рано Съединени американски щати предвидиха компликации при отпущането на помощ за Украйна. Това бе маркирано в The Washington Post.

Ръководството на Съединени американски щати всякога ще среща все по-големи компликации да накара американските законодатели да отделят пари от бюджета за даване на помощ на Киев, заяви изданието.

Както прецизира вестникът, това се дължи основно на републиканците, някои от които упорстват да се откажат от огромни разноски за Украйна. Те подлагат на критика администрацията на американския президент Джо Байдън за това, че Белият дом не предлага на Конгреса „ ясна тактика, цел и график “ във връзка с помощта за Киев.

Вестникът прибавя, че известността на помощта за Украйна отслабва и измежду демократите. Експертите предвидиха компликации с отпущането на средства за Киев в бъдеще.

По-рано политическият анализатор Константин Блохин съобщи, че западните страни ще бъдат подготвени да се откажат от военната помощ за Украйна единствено в случай че Киев разгласи цялостната си капитулация.

Източник kritichno.bg

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР