КЗП беше с ново ръководство, но служебния кабинет ги уволни

...
КЗП беше с ново ръководство, но служебния кабинет ги уволни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Комисия за защита на потребителите е блокирана

КЗП беше с ново управление, само че служебния кабинет ги уволни нелегално
Попитахме дали може да се предприеме нещо за нарастването на цените на мобилните оператори. Отговорът беше, че държавното управление не може да предприеме никакви ограничения. Това е неуместно. През 2021 година ние предприехме емрки. Издадохме заповед и забранихме това нарастване. Допусна се авансово осъществяване на заповедта, те апелираха, само че съдът удостовери нашата заповед тогава. Попречихме да се вдигнат цените. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание, по отношение на повдигането на цените на мобилните оператори.

" Очевидно държавното управление не желае и не може да предприеме дейности. Комисия за отбрана на потребителите е блокирана. Ние предложихме на премиера решение. Да анулира уволнението на законноизбрания състав. Те ще спрат делата и ще се върнат. Но и това не одобри. Не може, да оставим хората без никаква отбрана. Потребителската тематика става извънредно значима. За нас приоритет номер едно. Ще внесем  сигнал до Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе дали мобилните оператори, които оферират идентични клаузи не основават спънка пред  разпоредбите за свободна конкуренция. Второ ще внесем сигнал до КРС, които общите условия на договорите на мобилните оператори ", сподели още Нинова.

„ Искаме да има страна, има метод да се трансформират изискванията в тези контракти. Те са безусловно неравностойни. Подписваш този контракт, не можеш да се откажеш от него. Ако се откажеш, би трябвало да плащаш наказателна клауза. Това не е свободна конкуренция, това е заробване на хората. Всички оператори подвигат цените като по команда, потребителите нямат опция да се защитят. Освен през Комисия за отбрана на потребителите.Подозираме държавното управление в див лобизъм на гърба на хората ”, добави още Нинова.

„ Това е нарастване с струпване. След като в този контракт написа, че цената се подвига с растежа на инфлацията. В кой различен закон написа, че автоматизирано се подвигат приходите, пенсиите с растежа на инфлацията. Доходите изостават – никой не се интересува от това. Водата е на този принцип – цената на водата се подвига откакто подвига инфлацията ”, съобщи Нинова.

Тя отговори на Борисов, който попита за какво по време на четворната коалиция не са заменени регулаторите: " Страда от амнезия. Ние ги сменихме. КЗП беше с ново управление, само че служебния кабинет ги уволни нелегално. Те в този момент водят каузи. Денков се оправдава, че поради водените каузи не може вземе ограничения. Може. Да анулира решението на служебния кабинет и те ще се върнат на работа и ще вземат ограничения за хората ".

„ Не знам дали въобще да го разясня. Толкова са обикновени и двамата. Прилича на спор кой е по-близък до сърцето на колегата. Борисов: " но за какво вие ще пътувате ". Като някакво ревностно девойче. " Ма аз вървях до камината, пък вие не ходихет ". Може ли да занимават българския народ. Да се занимаваме с тяхната ревнивост по сред им, кой е по по най ”, добави Нинова в коментар по отношение на напрежението сред Борисов и Денков във връзка идната командировка на министър председателят в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР