Кюфтенца и кренвирш със заливка - една лесна идея за

...
Кюфтенца и кренвирш със заливка - една лесна идея за
Коментари Харесай

Кюфтенца и кренвирш със заливка

Кюфтенца и кренвирш със заливка - една лесна концепция за обяд или вечеря

Необходими Продукти

● кайма - 250 г
● кренвирши - 1 бр.
● зелен лук - 1 филиз
● маслини - 10 бр.
● магданоз - 1 филиз
● яйца - 1 бр.
● самун - средата на 1 филия
● олио
● черен пипер
● чубрица

За заливката


● яйца - 3 бр.
● кисело мляко - половин кофичка (200 г)
● брашно - 1 с.л.
● сол

Начин на подготвяне

Взимаме една купа и в нея слагаме каймата. След това нарязваме на ситно зеления лук и магданоза и ги слагаме при каймата. Добавяме яйцето и срединката на една филия самун, която сме намокрили с вода и изстискали.

След това слагаме черния пипер и чубрицата. Всичко това намачкваме добре с ръка, да се смеси всичко добре. Взимаме един тиган, сипваме олио в него и слагаме на котлона да загрее мазнината.

От към този момент готовата примес с каймата вършим дребни кюфтенца и ги пържим от двете страни, като не прекаляваме. Сместа за кюфтенцата се получава по-лепкава, за това ще е по-трудничко да се оформят кюфтенца, само че даже и да не се получат чак толкоз добре както нормално, това не би трябвало да ви тормози, тъй като ще имат заливка.

Пържените кюфтета би трябвало да имат лека коричка. Когато са подготвени, вадим напряко в тавата, в която ще запичаме. След това взимаме един кренвирш и го разрязваме първо по дължина и след това на три.

Ако печете в по-голяма тава може да сложите и повече кренвирши. Запържваме и кренвирша от двете страни леко и вадим при кюфтенцата в тавата. С една лъжица взимаме част от мазнината, с която сме пържили и изсипваме в тавата.

Трябва ни толкоз, едвам се намазни дъното. Подреждаме и маслините сред кюфтенцата и кренвиршите.

След това в купа си вършим заливката за запеканката с кюфтета. Чукваме яйцата и ги разрушаваме. Добавяме половин кофичка кисело мляко и разбъркваме, до момента в който не получим еднородна примес.

Слагаме една супена лъжица брашно и сол и още веднъж разбъркваме. Брашното може и да е малко повече, в случай че киселото мляко не е доста гъсто. Аз употребих по-гъсто и за това сложих толкоз.

След като сме подготвени със заливката я изсипваме върху кюфтенцата и кренвиршите. Слагаме във фурната да се запече.

Кюфтенцата и кренвирши със заливка са подготвени!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР