КВС Груп обслужва над 2.4 млн. клиенти в БългарияПравното обединение

...
КВС Груп обслужва над 2.4 млн. клиенти в БългарияПравното обединение
Коментари Харесай

КВС Банк България официално се влива в „Обединена българска банка“ АД


КВС Груп обслужва над 2.4 млн. клиенти в България

Правното обединяване на този стадий не води до основни промени за клиентите
-->
ОББ и КВС Банк България публично се сплотиха, откакто на 4-и април 2023 година г. в Търговския указател бе вписано преобразуването на „ КВС Банк България “ ЕАД посредством вливане в „ Обединена българска банка “ АД. Това стана допустимо след приемане на нужните позволения от ЕЦБ и Българска народна банка. Правното обединяване е следващата стъпка в интеграцията на двете банки. През лятото на 2022 година белгийската КВС Груп закупи бизнеса на Райфайзен Банк Интернешънъл в България за над 1 милиарда евро.

Според последните налични данни на Българска народна банка за 2022 година, новата обединена банка ОББ е водеща по мярка на активите. Освен в банкирането, активността на финансовата група КВС в България обгръща и дъщерни компании в секторите обезпечаване, лизинг, застрахователно ходатайство, пенсионно обезпечаване, ръководство на активи и факторинг. КВС Груп обслужва над 2.4 млн. клиенти в България.

„ Бизнесът ни тук е образец за построяването на резистентен банково-застрахователен модел и с това обединяване още един път удостоверяваме уговорката си към българския пазар и поддръжката си за българската стопанска система “, сподели Петър Андронов, член на УС на KBC Груп, основен изпълнителен шеф за Международни пазари и ръководител на Надзорните препоръки на ОББ и ДЗИ. „ Наш фокус ще продължат да бъдат нововъведенията и дигитализацията с човешко лице и, несъмнено – отличното потребителско прекарване “, добави той.  

„ Официалното обединяване на ОББ и досегашната КВС Банк България е доста значима стъпка и към действителното обединяване на продуктите ни, интервенциите и ИТ системите, което изцяло се приготвя и ще се реализира последователно. На този стадий, нищо значително не се трансформира за клиентите ни и те не би трябвало да подхващат съответни дейности “, разяснява Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на КВС Груп в България. Фактът, че сме водеща финансова група в страната е и отговорност към нашите над 2.4 млн. клиенти. Ще се погрижим те да получат още по-добро обслужване, както в обичайните, по този начин и в цифровите ни канали “, добави още той.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР