Квалификант потопи Багдатис на DIEMA XTRA Sofia Open Словакът Йозеф

...
Квалификант потопи Багдатис на DIEMA XTRA Sofia Open Словакът Йозеф
Коментари Харесай

Ковалик - Багдатис 7:6, 6:4 /репортаж/

Квалификант " потопи " Багдатис на DIEMA XTRA Sofia Open

Словакът Йозеф Ковалик реализира доста влиятелна победа, надделявайки Маркос Багдатис в два сета (7:6(2), 6:4) в четвъртфинален мач от DIEMA XTRA Sofia Open. По този метод поставеният под номер 187 в международната класация ще играе на в първия полуфинал против Мариуш Копил.

През първият сет словашкия квалификант Йозеф Ковалик показва прелестна, и най-много непрекъсната игра. В заключителната фаза на сета Ковалих съумя да пробие по-опитния си конкурент, само че позволи рибрейк в решаващия гейм и по този начин се стигна до тайбрек. В него Багдатис направи три непредизвикани неточности, които му костваха първата част от срещата.

Вторият сет статрира равностойно, като Багдатис натисна своя конкурент при втория му сервис-гейм, само че не съумя да реализира качествени завършващи удари и Ковалик продължи да поддържа равенството.

В петия гейм на втория сет Маркос Багдатис " заложи " на част от неговите обичани прииоми и показва интензивно, че е неудовлетворен от протичащото се в неговата игра. Публиката в залата остана учудена от дейностите му, защото в този миг той сигурно имаше психическото преимущество над противник с оглед миналите разигравания.

Ковалик пробив още веднъж в предпоследния гейм своя конкурент, само че за разлика от първия сет не се стигно до рибрейк и затвори мача. Това е първи полуфинал за Йозек Ковалик от началото му на кариерата в шампионати ATP.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР