Курсанти-първокурсници от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски в Долна

...
Курсанти-първокурсници от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски в Долна
Коментари Харесай

Курсанти от военновъздушното училище в Долна Митрополия правят полети с новите самолети ZLIN

Курсанти-първокурсници от Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " в Долна Митрополия ще създадат първи полети с новите самолети ZLIN.

Практическата част на летателния стаж на курсантите, специализация " Летец-пилот " от випуск 2024 година, ще стартира на 23 май, понеделник, сподели пред Българска телеграфна агенция Валя Минкова, старши специалист във ВВВУ.

За пръв път в историята на учебното заведение летателното образование ще се организира по одобрена от Европейска организация за авиационна сигурност (EASA) летателна стратегия за подготовка на водачи за придобиване на лиценз PPL(A). 

" Обучението ще се организира на новопридобитите при започване на годината две леки учебно-тренировъчни самолета ZLIN 242 L ZEUS, с стандартизиран документ, публикуван от EASA, които имат техническата опция да изхвърчат и кацат, както от летища с асфалтови и бетонни писти - военни и цивилен, по този начин и от летища с грундова и затревена настилка ", разясни Минкова.

Инструкторите Добрин Русев и Румен Маринов ще дадат началото на полетите с десетте бъдещи водачи, откакто бъде отслужен водосвет. Полетите ще се изпълнят от летищата в Долна Митрополия и Гривица, с поддръжката на 12-а Авиационна база и " Ер-Мизия " ЕООД.

" Организацията и реализацията на програмата на летателния стаж е поверена на екипа на Център " Професионално образование, следдипломна подготовка и образование на задгранични студенти " във ВВВУ " Георги Бенковски ", сподели още Минкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР