Курсанти от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски в Долна

...
Курсанти от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски в Долна
Коментари Харесай

Курсанти от военновъздушно училище в Долна Митрополия започнаха полети с нови самолети

Курсанти от Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " в Долна Митрополия  започнаха своята практическа част от първия си летателен стаж с новите самолети ZLIN. 

За пръв път в историята на учебното заведение летателното образование ще се организира по одобрена от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) стратегия за подготовка на водачи за придобиване на лиценз PPL(A). 
 Българска телеграфна агенция
Свещеници отслужиха водосвет за здраве и триумф , след което инструкторите Добрин Русев и Румен Маринов дадоха начало на полетите с десетте бъдещи водачи. Сред гостите на събитието бяха регионалният шеф на област Плевен Иван Янчев и кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска. 

" Този ден е незабравим за нас, тъй като след 20 години успяхме да възстановим летателната подготовка на курсантите в границите на военновъздушното учебно заведение, сподели бригаден военачалник Юлиян Радойски, шеф на ВВВУ " Георги Бенковски ". " Това, което ни беше сложено като една от дилемите, ние я изпълнихме – сложно авиационно обучение, т.е. теорията и практиката да са на едно място, контролът и качеството да се увеличи ", означи той. 
 Българска телеграфна агенция
Новопридобитите при започване на годината два леки учебно-тренировъчни самолета ZLIN 242 L ZEUS имат техническата опция да изхвърчат и кацат, както от летища с асфалтови и бетонни писти - военни и цивилен, по този начин и от летища с грундова и затревена настилка. 
 Българска телеграфна агенция
Те са оборудвани с най-хубавата навигационна система и с тях могат да се извършват фигури от комплицирания пилотаж и акробатика, което е належащо за подготовката на един предстоящ боен водач. 
 Българска телеграфна агенция
Полетите на курсантите ще се правят с поддръжката на 12-а Авиационна база.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР