Куркума и черен пипер – комбинация, която притежава много лечебни

...
Куркума и черен пипер – комбинация, която притежава много лечебни
Коментари Харесай

Куркума и черен пипер – комбинация, която лекува дори рак

Куркума и черен пипер – композиция, която има доста лечебни свойства. Тази композиция се употребява в националните способи за лекуване. В композиция тези две съставки правят чудеса.

Комбинацията от куркума и черен пипер лекува доста хронични болести, едно от които е рак на гърдата. Този факт неотдавна бе открит от учени от Мичиганския университет.

Куркумата е известна със своите изгоди за здравето още от антични времена. На собствен ред черният пипер единствено ускорява свойствата на куркумата. Тази композиция може освен да лекува заболявания, само че и оказва помощ за предварителната защита на разнообразни болести.

Едно скорошно изследване сподели, че пиперинът, който участва в черния пипер, смесен с куркума, е най-ефективната композиция за лекуване и профилактика на рака.

Ползи от куркумата и черния пипер:
понижават възпалението и болката
куркуминът се бори с инфекцията и възпалението, като блокира интензивността и синтеза на ензими като 5-LOX и COX2, които са дейни участници в процеса на инфектиране

Отслабнете
Загубата на тегло е главната сфера на приложение на куркумата и черния пипер. Това е доста дейно средство, което ще форсира метаболизма, което от своя страна способства за моменталното изгаряне на калориите.

Естествен антидепресант
Нивата на серотонин и допамин се усилват в организма след потреблението на куркума и черен пипер, което може да ви накара да се почувствате по-щастливи. Тази композиция блокира ензима моноамин оксид, който е виновен за положението на меланхолия. Така, комбинацията работи като деен антидепресант.

Освен това, можете да добавите куркума с черен пипер към вашите зеленчукови сокове или коктейли, както и салати.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР