Куполът на Голямата джамия“в Джакарта е разрушен -два часа пламъци,

...
Куполът на Голямата джамия“в Джакарта е разрушен -два часа пламъци,
Коментари Харесай

Куполът на „Голямата джамия“ в Джакарта се срути в пламъци

Куполът на „ Голямата джамия “в Джакарта е опустошен -два часа пламъци, а по-късно сриване. Към този миг няма информация за жертви, съобщи RaiNews.

Шокиращите подиуми бяха снимани на видео и оповестени в интернет и обществените медии, показвайки размера на вредите. Първите известия за пожара в индонезийската столица са постъпили към 15.30часаместно време. В гасенетос огънясе включиха няколко пожарни екипа. Властите започнаха следствие на аргументите.

Огромният купол на Голямата джамия в ислямския център на Коджа, подрайон на Джакарта, северно от индонезийската столица, се срути, откакто в продължение на няколко часа горяпожар.

Според полицията, която е разпитала четиримата служащи, очевидци на пожара, постройката е била в ремонт, когато са избухнали пламъците. „ Евакуирахме всички хора “, изясни началникът на полицията в Северна Джакарта Комес Вибово и добави „ Слава Богу, няма жертви “.

Освен джамията, комплексът „ Ислямски център “разполага и с просветителни, търговски и проучвателен уреди. Куполът на джамията се е запалил за финален път по време на ремонт преди към 20 години. Пет часа са били нужни за потушаването на огъня, обхванал купола през октомври 2002 година, съобщи „ Oplndia “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР